SAĞLIK TURİZMİNDE 3 İLDEN BİRİYİZ

SAĞLIK TURİZMİNDE 3 İLDEN BİRİYİZ

Sağlık Bakanlığı'nın ilimize tahsis ettiği 5 ambulans gerçekleştirilen tören ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Törende konuşan Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, ilimizin Türkiye'de sağlık turizminin öncülüğünü yapan 3 ilden biri olduğunun altını çizerek “Eskiden hastalarımız yurt dışına giderdi şimdi yurt dışındaki hastalar tedavi olmak için Kayseri’ye geliyorlar” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kayseri'ye tahsis edilen 5 ambulans, düzenlenen tören ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi. İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Ercan Teke Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Sağlık Müdürü Doç D. Ali Ramazan Benli, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve sağlık çalışanları iştirak etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş törende gerçekleştirdiği konuşmada " Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yaptığı anlaşma çerçevesinde Türkiye’de önemli sağlık merkezlerinden, dış sağlık turizminin öncülüğünü yapan 3 ilden birinin Kayseri olması, sağlık turizminde Kayseri’de sağlığın hangi noktaya geldiğinin en önemli göstergelerinden birisidir. Eskiden hastalarımız yurt dışına giderdi şimdi yurt dışındaki hastalar tedavi olmak için Türkiye’ye geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kendisi de bir Tıp doktoru olan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’ de, "Verilen oranlar çok çarpıcı. Özellikle şehir merkezinde ambulansın hastaya ulaşma dakikası 5.2 dakika. Bu takdire şayan bir durum. Türkiye ortalamasının altında bir süre ve bunu yapmak öyle kolay kolay olacak bir durum değil. Ben arkadaşlarımı kutluyorum" ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ise “ 2018 yılı başında 63 olan ambulans sayımız, bu gün katılan 5 ambulans ile 81’e yükselirken 43 olan acil sağlık hizmetleri istasyon sayımız 52’e çıkmıştır. Valimizin talimatı ile Sarız ve Yahyalı’ya ek ekipler kurulmuştur. Bu hizmetlerin artışı vakalara ulaşım oranını ciddi oranda düşürmüştür. 2018 yılında kırsalda ekiplerimizin vakaya ulaşım süresi 24 dakika iken şimdi bu süre 18.5 dakikaya düşmüştür. Kent merkezinde ise 5,6 dakikadan 5,2 dakikaya düşmüştür. Kırsalda standart olarak belirlenen 30 dakikanın altında vakaya ulaşım oranı yüzde 93.’ten yüzde 97’ye ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Günaydın ve Vekil Elitaş ambulanslara binerek töreni noktaladılar.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi