SAĞLIKÇILAR

SAĞLIKÇILAR

KAYSERİ´DE BULUŞTU?

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce tertiplenen 2018 Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Sivas ve Yozgat İl Sağlık Müdürlükleri ve sağlık tesislerinde görev yapan hastane yöneticilerini ilimizde buluşturdu? Toplantıda 2018 verimlilik uygulamaları, hasta ve sağlık çalışanlarının hakları, sağlık bakım hizmetlerinin değerlendirilmesi, sağlık alanındaki istatistikler ve yoğun bakım verileri büyüteç altına alındı.

Kamuda zaman ve kaynak israfının önüne geçmek için dikkat çeken projelere imza atan Sağlık Bakanlığı, Kayseri´de önemli toplantılar gerçekleştirdi. Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Kadir Has Kongre Merkezi´nde düzenlenen 2018 Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı´na Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Sivas ve Yozgat İl Sağlık Müdürlükleri ve sağlık tesislerinde görev yapan hastane yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, "Bugün burada hastanelerimizin bina yapılarının daha verimli kullanılabilmesi, tıbbi cihazlardan ameliyathanelere, yoğun bakımlardan acillere, mali konularından sarf kullanımlarına, laboratuvar hizmetlerinden genetik hizmetlerine, hastane giriş çıkışlarından hasta oturma alanlarına kadar her türlü hastane ortamının daha efektif kullanılabilmesi için değerlendirmeler yapılacaktır. Bu değerlendirmelerde bakanlığımızın Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Verimlilik ve kalite uygulamaları Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan verimlilik kriterleri ele alınacak olup, toplantı Hastanelerimizin dünya standartlarında hizmet verebilmesi için yol gösterici olacaktır" değerlendirmesinde bulundu?

Sözlerinin devamında Kayseri´nin bir sağlık şehri vasfı kazandığını vurgulayan İl Müdürü Benli, "Anadolu´muzun parlayan yıldızı sanayi ve sağlık şehri, ülkemizin en büyük şehir hastanelerinden biri olan Kayseri Şehir Hastanesi´nin bulunduğu Kayseri´de verimlilik uygulamaları bölge toplantısının yapılmasını uygun gören bakanlığımıza çok kıymetli Kamu Hastane hizmetleri genel müdürümüze ve bakanlığımızın tüm personeline, uzaklardan ve yakınlardan toplantımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı?

Toplantıysa Sağlık Bakanlığını temsilen iştirak eden Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Naim Ata da, "Verimlilik ve uygulamalarındaki asıl amaç kalitenin en üst seviyeye yükseltilmesidir. Biz an itibariyle 72 ile ulaşmış durumdayız. Geriye Ankara ve İstanbul kaldı. Biz bu çalışmalara başladığımız andan itibaren ´verimlilik. gov. tr´ adı altında bir site kurduk ve bu sitede hastanelerin her türlü faaliyetleri hakkında her türlü istatistiki ve sayısal veriler var. Biz bunları daha da ileri yükseltip işin niceliksel boyutundan niteliksel boyutuna geçmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bir sonraki hedefimiz yapılan sağlık hizmetinin niteliğini artırmak ve niteliğini ölçülebilir seviyeye getirmektir" şeklinde konuştu?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı