SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKIP

SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKIP

HÜKMETİN SAĞLIK POLİTİKALARINI PROTESTO ETTİLER

İlimizdeki Sağlık çalışanları, taleplerini dile getirmek ve hükümetin almış olduğu sağlık politikalarına tepki olarak, ‘Tıp Bayramı Arifesi'nde bir gün iş bıraktılar. Doktordan hemşireye, ebeden sağlık memuruna, sağlık teknisyenine, teknik personeline kadar sağlık hizmetlerinde görev alan sendika üyesi  yaklaşık 200 kişi eyleme katkı sağladı.

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirirken, Cumartesi günü de aile hekimliklerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde ‘Cumartesi nöbetine hayır' diyerek iş bırakacaklar. Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri gerçekleştirdikleri  basın açıklaması ile  amaçlarını  dile getirdiler…

Kayseri Tabip Odası, Kayseri Diş Hekimleri Odası, Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi, Sağlık Emekçileri Sendikası Kayseri Şubesi, Birlik ve Dayanışma Sendikası Kayseri Temsilciliği, Türk ebeler Derneği Kayseri Temsilciliği, Kayseri Aile Hekimler Derneği sendikaları adına basın açıklaması yapan Kayseri Aile Hekimler Derneği Başkanı Ümit Işıldak, Sağlık çalışanlarının gün geçtikçe artan sorunları doğrudan doğruya halkın sağlığını ve sağlık hizmet sunumunu olumsuz etkilemektedir. 14 Mart Tıp Haftasına her yıl giderek artan sorunların yükü altında giriyoruz. Artık dayanılmaz hale gelen sorunlarımıza bir nebze çare olabilecek acil taleplerimiz için, sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme taşımak, taleplerini bir kez daha dile getirerek çözüm üretilmesi için, acil ve yoğun bakım gibi birimler hariç 13 Mart'ta yani bugün tüm sağlık çalışanları olarak iş bırakıyoruz” dedi.

Sözlerinin devamında Işıldak, Sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşanmaktadır. Bu dönemde özellikle çalışanların memnuniyeti ve talepleri göz ardı edilmekte ve yok sayılmaktadır. Şiddet, sağlıksız koşullar, perfonmans baskısı, yetersiz personel sayısı, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır” ifadelerini kullandı.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”