SAĞLIKLI YAŞAM ARAÇLARI

SAĞLIKLI YAŞAM ARAÇLARI

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN YOLA ÇIKTI

Halk Sağlığı Kayseri İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek üzere iki adet Sağlıklı Yaşam Aracı (Mobil Sağlık Platform Sistemi) Sağlıklı Çocuk Dergisi dağıtımı kapsamında 13-14-15.06.2016 tarihlerinde Melikgazi, Kocasinan ve Talas İlçelerindeki okullarda kanser taramasından, obezite ile mücadeleye, diyabetten Kırım Kongo Kanalı Ateşi hastalığına kadar birçok konuyla ilgili bilgilendirme yapılarak, farkındalık oluşturulmaya başladı.
Kayseri Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Kocasinan, Melikgazi ve Talas´ta bulunan toplam ilk olarak 14 okulda görev yapmak üzere, Sağlıklı Yaşam Araçlarını yola çıkardı. Halk Sağlığı Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre, çocuklara Sağlıklı Yaşam Araçları Mobil Sağlık Platform Sistemleri projesi kapsamında, Bakanlığımızca yürütülen özellikle kanser taramaları, obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat, toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması gibi programlar ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Hipertansiyon, Diyabet gibi hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmak amacıyla bilgiler verildi.
Halk Sağlığı Kayseri İl Müdürü Dr. Yunus KARADAĞ ?´Sağlıklı bir toplumun temeli çocuklarımızdan başlamaktadır. Bakanlığımızın bu projesi gelecek kuşakların daha sağlıklı olmasına katkıda bulunacaktır, bu vesileyle Sağlıklı Yaşam Araçlarımız hiç ara vermeden göreve devam edecektir´´ açıklamasında bulundu.
Öte yandan Sağlıklı Yaşam Araçları, bundan sonra Kayseri´nin tüm ilçelerinde yılın 365 günü hizmet vermeye başlayacak. Kayseri´nin merkez ilçelerinde başlayan projede ilk şu okullarda görev yaptı; ?İldem İMKB, Bülent Altop İlkokulu, Ergenekon İlköğretim Okulu, Ahmet Baldöktü İlköğretim Okulu, Servet Akaydın İlköğretim Okulu, Cemil Oğulcuklu İlköğretim Okulu, Osman Hilmi Kalpaklıoğlu İlköğretim Okulu, Sahra Galip İlköğretim Okulu, Toki Levent Çetinkaya İlköğretim Okulu, Hayriye Dabanoğlu İlkokulu, Besime Özderici İlkokulu, Mustafa Kemal İlkokulu, Osman Ulubaş İlkokulu, Yücesan İlköğretim Okulu, Sümer Osman Göksu İlköğretim Okulu, 60.Yıl Mehmet Sepici İlköğretim Okulu.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı