SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HER 15 GÜNDE BİR YÜRÜYORÜZ

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HER 15 GÜNDE BİR YÜRÜYORÜZ

Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Hareketli Yaşam ve Obeziteyle Mücadele’ kapsamında haber ekibimize değerlendirmede bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Obeziteyle mücadele etmenin yolu spor ve egzersiz yapmak aynı zamanda dengeli beslen

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, ‘Hareketli Yaşam ve Obeziteyle Mücadele’ programı konusunda haber ekibimize bilgiler verdi.

 

Dr. Yunus Karadağ, sağlıklı yaşam için ilimizde her 15 günde bir ‘obeziteyle mücadele’ yürüyüşleri düzenlediklerini belirterek,” ‘Farkındalık’ oluşturmak adına bu tur aktivitelerimiz oluyor. Kış boyunca da devam edecek”dedi.

 

Karadağ sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlimizde Sağlık Bakanlığı ‘hareketli Yaşam ve Obeziteyle Mücadele’ kapsamında bizim düzenli olarak her 15 günde bir ilçelerimiz  ve merkezimizde diğer kamu kurumlarıyla öğrencilerimizle ‘farkındalık’ oluşturmak adına yaptığımız ‘obeziteyle mücadele’ yürüyüşlerimiz var. Burada Maskat orda birkaç saatlik ya da 15-25 dakikalık yürüyüşle basın aracılığıyla vatandaşlarımıza duyurmak. Obeziteyle ilgili mücadelemizi halk tarafından duyulmasını sağlamaktır. Asıl hedefimiz ‘farkındalık’ oluşturmaktır. Obeziteyle mücadele etmenin yolu spor, egzersiz yapmaktır. Bunun yanında doğru dengeli düzgün beslenmektir. Düzenli bir şekilde insanlara düzgün beslenme alışkanlığı kazandırmaktır. Farkındalık oluşturmak adına bu tur aktivitelerimiz oluyor. Kış boyunca da devam edecek”.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından toplumumuzun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığını azaltmak amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı yürütülmektedir.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı