‘Sağlıkta Şiddet’ mercek altına alındı

‘Sağlıkta Şiddet’ mercek altına alındı

Kayseri Tabip Odası tarafından 'Sağlıkta Şiddeti Önleme ve Çözüm Yolları' konulu konferansta konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların sonraki zamanlarda  hastaneye giderken karakoldan izin alması gerektiğini vurguladı.

Kayseri Tabip Odasına tertiplenen ve Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Sağlıkta Şiddeti Önleme ve Çözüm Yolları' konulu konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, hekimler ve öğrencileri ile  davetliler katıldı.  

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Suat Öktem'in yaptığı konferansın açılış konuşmasını yapan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddetin bütün sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu etkilediğinin altını çizdi.     

Kendisi de  bir hekim olan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da  bu tür eğitim faaliyetleri ile şiddetin aşağılara çekilebileceğine dikkat çekti.                   

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan ise sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların yaptıklarının yanına kar kalmaması için yapılması gerekenleri sırladı "Sistemlere baktığımızda evrensel olarak 'Sağlık koruyuculuğu' adı altında bir sistem var. Bu kavram, herkese lazım olan sağlık hizmetine finansal sıkıntıya maruz kalmadan ulaşabilmesidir. Burada ana hedef 3 tanedir. Gelişmiş sağlık durumu, finansal sürdürebilirlik ve vatandaş memnuniyeti. 3 tane de ara gaye vardır. Onlar da etkin ve verimli sağlık hizmeti ile kaliteli ve adil sağlık hizmetine erişimdir. Sorun varsa çözüm de vardır. Çözümü ortaya koyabilmek için öncelikle sorunu doğru tanımlamalıyız. Problemi tanıdıktan sonra kök analizlerine inmeliyiz. Kök analizlerinde politika oluşturmalıyız, karar vermeliyiz, uygulamalıyız ve sonucu değerlendirmeliyiz. Yüzde kaçını çözmüşüz, sonra da yeniden değerlendirmeliyiz"                             

 


Haber Kaynak : İHA

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı