SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜ PROJESİ KAPSAMINDA

SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜ PROJESİ KAPSAMINDA

YIKIM BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi Sahabiye Kentsel Dönüşü Projesi kapsamında binaları yıkmaya başladı. Yıkıma katılan iş makinelerinden eskavatörü kullanan Başkan Çelik, ?. Sahabiye de binaların yıkımına başladık.Baharda inşallah temeli atacağız.Hak sahiplerine kazasız-belasız evlerini teslim etmeyi hedefliyoruz? dedi.
Kayseri´nin tarihindeki en önemli projelerden biri olan Sahabiye kentsel dönüşümünde bina yıkımına başlandı. Belediyeye geçen binalardan birinin yıkım çalışmalarını yerinde denetleyen Başkan Çelik,bir ara iş makinaso operatorönünde yardımıyla eskavatör kullanarak yıkıma görsel katkı verdi.
Başkan çelik sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
?Sahabiye kentsel dönüşüm projemizin ilk yıkımını bugün(dün) itibariyle gerçekleştiriyoruz. Yıkım esnasında Sahabiye de kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Çünkü,buradaki binalar çok eski ve çürük.Örneğin yıkımını yaptığım bu bina 1965 yılında yapılmış,çimentosu az,altılık demir kullanılmış.Zaten bu bölgedeki binalarda deprem yönetmeliğine uygunluk yok. Ve çürük raporları mevcut.İnşallah herhangi bir kaza-bela olmadan anlaşma sağladığımız binaları belli bir takvim içerisinde yıkacağız.Baharda temellerini atmayı planladığımız Sahabiye´de >Rabbım kazasız-belasız hak sahiplerinin evlerine yerleşmelerini nasip etsin.?
Yaklaşık 4 milyar liraya mal olması beklenen Sahabiye kentsel dönüşümünün ilk etabında son bir ay içerisinde 300´e yakın isim belediyeye başvurarak Kentsel Dönüşüm Ofisi´nde sözleşme imzalamıştı.
510 bin m2´lik bir alana kurulacak olan Sahabiye kentsel dönüşümünde 350 bin m2´lik bir yeşil doku tesis edilecek.Yaklaşık 5 bin 800 kadar müstakil mülkiyetin bulunduğu Sahabiye´de mülk sahiplerini mağdur etmeyecek alternatif teklifler sunuluyor. Sahabiye Dönüşüm Ofisi´nin açılmasının üzerinden bir ay bile geçmemesine rağmen 200 kadar mülk sahibi Ofise gelerek belediye ile anlaşma imzalanmıştı.
Kentsel dönüşüm çerçevesinde Belediye İmar A.Ş. tarafından yapılacak olan ilk beş bloğun temelinin baharla birlikte atılması ve iki yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da