SAHABİYE´DE SON RÜTUŞ

SAHABİYE´DE SON RÜTUŞ

ÇELİK BAŞKAN SAHABİYE PROJESİ´NE KAZMA VURMAYA HAZIRLANIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kurmayları ile beraber Sahabiye Projesi´nin mimarlarıyla son bir değerlendirme toplantısı yaptı. Kurban bayramından hemen sonra eski Sinema Onay´ın olduğu bina Sahabiye Kentsel Dönüşüm Ofisi olarak hizmet verecek ve bölge halkı ile anlaşmalara başlanacak. Projenin ilk etabına da sonbaharda kazma vurulması bekleniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri tarihinin en önemli ve büyük projelerinden biri olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi´ni hazırlayan mimarlık şirketi yöneticilerinden son durumla ilgili bilgi aldı.
Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi´nde halk oylaması sonucunda, Sabri Paşayiğit Mimarlık Bürosunca yapılan avam projesi beğenilmişti. Çalışmanın uygulama projesine dönüştürülmesi yolunda mimarlık bürosunda yapılan hazırlıkları kurmayları ile birlikte yerinde denetleyen Başkan Çelik ,sosyal medya hesabında, ?Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesini hazırlayan mimarımızın ofisinde proje üzerindeki son rütuşları yaptık.Yakın zamanda ilk çalışmalarına başlayacağımız Sahabiye Projesi için tüm hemşerilerimiz gibi bizde heyecanlı ve istekliyiz.Bilindiği gibi bu proje şehrimizin çehresini değiştirecek bir çalışma. Rabbim bu projeden alnımızın akıyla çıkmamızı nasip etsin? değerlendirmesinde bulundu.
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Sahabiye projesini son aşamaya getirmek için epeyce çalıştık. Bu projenin öncelikle TBMM´nce kabul edilen kentsel dönüşüm kanunu kapsamına alınmasını sağladık.Bölgenin daha önce yapılan avam çalışması hava mania planı engeline takıldı.Bölgede 19-20 kattan daha yüksek bir yapılaşma şimdilik mümkün gözükmüyor . Bunu kabul ederek planlama ve proje çalışmalarını bitirdik. Şimdi sıra vatandaşlarımızla belediye olarak anlaşmaya ve süratli bir şekilde inşaata başlama aşamasına geldi? dedi?
Başkan Çelik´in talimatı ile, daha önce boşaltılan mülkiyeti belediyeye ait Sinema Onay´ın olduğu yer Sahabiye Kentsel Dönüşüm Ofisi olarak hizmet verecek. Bu ofiste hem projeler sergilenecek, hem de vatandaşlarla birebir görüşme ve anlaşmalara başlanacak. Bu çalışmaların kurban bayramından sonra başlaması ve sonbaharda ilk bloğun temelinin atılması bekleniyor.
Sahabiye Projesi daha önce ilan edilen ilk dört etap şeklinde yapılmayacak. Büyükşehir Belediyesi kurmayları halk arasında belediye blokları olarak bilinen adada ilk çalışmalara başlayacaklarını belirttiler. Bu çerçevede, Barış Manço Parkı´nın hemen karşısında bulunan Ahi Evran Caddesi ile Ahmet paşa Caddesi´nin kesiştiği tkavşaktan Feyzi Feyzioğlu Caddesine kadar uzanan alandaki Fark ve Alpaslan sokaklarını da içine alan üçgen şeklindeki bir bölgede ilk uygulama başlatılacak. İlk uygulama bölgesinde yaklaşık 9-10 blokluk bir inşaat alanın oluşması bekleniyor. Belediye inşaatları İmar A.Ş. marifetiyle yapacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha önce yaptığı değerlendirmelerde kentsel dönüşüm projelerinin sabır isteyen çalışmalar olduğunu belirterek; ?Hemşerilerimiz bize güvensin. Belki bu işler biraz gecikiyor. Ama, emin olun mevzuat şartlarını zorlayarak en kısa sürede, en güzel işleri yapmaya çalışıyoruz.Önümüzdeki üç yıl içerisinde en az on blok bitirip, devamında da bazı bölgelerde de yıkım çalışmalarını başlatmayı planladık? dedi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”