Sakal düşmanı albay açığa alındı

Sakal düşmanı albay açığa alındı

İlimizde faaliyet gösteren 2. Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun fabrika genelinde ve lojmanlara sakal ve başörtü yasağı getirdiği iddiaları ile  Milli Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Kayseri’de, 2.  Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun; 6 Eylül’de yayınlanan emir kapsamında, fabrikadaki personel ve ailelerine başörtüsü ile sakal yasağı koydu.

2013 yılında kamuda, 2017 yılında ise Türk Silahlı Kuvvetleri içinde başörtü yasağının kaldırılmasına karşın iç emir yöntemi ile alınan bu karar kamuoyunda büyük tepki ile karşılanırken; çalışan sivil sayısının, en az 700 olduğu öğrenilen fabrikanın müdürlüğünü yürüten Albay Coşkun söz konusu emirde  "Müdürlükte görev yapan tüm personelin, lojmanlarda ikamet eden subay astsubay ve aileleri ile bunları ziyarete gelen misafirlerin ve iş takibine gelen şahısların türban, çember sakal, topuklara kadar uzanan pardösü vb. ideolojik amaç simgeleyen çağ dışı kıyafetler ile fabrika müdürlüğe girmesine ve komutanlık içerisinde gezmesine müsaade edilmeyecektir.” İfadelerini kullandığı belirtildi.

Albay Coşkun iddialara göre  kurumda çalışan sivil vatandaşları toplayıp “Sakal serbestliğini tanımıyorum, kimseyi burada sakallı gezdirmem. Sendikanız dava açsın, ben alışığım böyle şeylere.” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuya ilişkin gelen tepkili değerlendirmede Türk demokrasi tarihinin karanlık bir tezahürü olan karara yönelik soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Bütün bu gelişmelerin ardından Albay Coşkun’un 'Kararı sehven imzaladım' açıklamasında bulunduğu fakat, açığa alınmasını engellemediği öğrenildi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”