ŞAMPİYON ERCİYESSPOR

ŞAMPİYON ERCİYESSPOR

PTT 1.Lig'de 2012-13 sezonunun son haftasında taraftarı önünde Şanlıurfaspor'u 3-1 yenen Kayseri Erciyesspor, ligi şampiyon olarak tamamlamanın sevincini yaşıyor. Kadir Has Stadyumu'nda ilk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan

 PTT 1. Lig’de Süper Lig takımı olduğunu iki hafta önce ilan eden Kayseri Erciyesspor, ligin son maçında kendi sahasında konuk ettiği Şanlıurfaspor’u 3-1 yenerek sezonu şampiyonlukla tamamlamanın haklı sevincini yaşadı. Kadir Has Stadyumu'na hem rakip takımın alkışları hem de taraftarının tezahhüratları ile gelen mavi-siyahlılar, şampiyonluk coşkusunu bir kez daha yaşadılar. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamaların ardından hayatını kaybedenlerden dolayı şampiyonluk etkinliklerini ve konserlerini iptal eden mavi-siyahlı takım, maç sonunda taraftarı ile kucaklaştı. Alınan galibiyet Erciyesspor'u 63 puana ulaştırırken, Şanlıurfaspor ise 43 puan ile 11.sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

20. dakikada Gohou’nun pasıyla sağ taraftan ceza sahasına giren Soifanne Hanni, altı pas içindeki Serdar’a çıkardı. Serdar, sağ taraftan gelen topu şık bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-0

41. dakikada Mehmet Ayaz’ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Serdar Özkan’ın şutunu kaleci Atilla çeldi. Top Samet Bülbül’ün önünde kaldı. Samet, Erciyessporlu iki oyuncunun arasından topu filelerle buluşturdu. 1-1

49. dakikada Gohou’nun pasında Hanni topla buluştu. Hanni’nin ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Zekeriya topa iki hamlede sahip oldu.

52. dakikada Bilal Aziz serbest vuruşta topu ceza sahasına ortaladı. Ceza sahasında bomboş kalan Sofiane Hanni kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 2-1

90. dakikada Volkan ceza sahasına girer girmez Sofiane Hanni'ye çıkardı. Hanni topu boş kaleye gönderdi. 3-1

Maçın Kimliği

STAT: Kadir Has

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç x, Deniz Turgut x, İbrahim Bozbey x

KAYSERİ ERCİYESSPOR: Atilla x, Fatih x, Serkan x, Ragıp x, Serdar x, Gohou x (Göksu dk. 58 x), Alaattin x (Kenan dk. 79 x), Numan x, Bilal Aziz x, Veysel x (Volkan Özcan dk. 35 x), Sofiane Hanni x

TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özköylü

ŞANLIURFASPOR: Zekeriya x, Mehmet Ayaz x, Onur x, Murat x, Serdar Özkan x, Timuçin, Abdulhamit x, İbrahim Yavuz x, Samet x (İbrahim Ülüm dk. 63x), Kamil x (Sami dk. 75 x), İzzet x

TEKNİK DİREKTÖR: Raşit Çetiner

GOLLER: Serdar (dk. 20), Sofiane Hanni (dk. 52, 90) (Kayseri Erciyesspor), Samet (dk. 41) (Şanlıurfaspor)

SARI KARTLAR: Ragıp, Alaattin, Serkan (Kayseri Erciyesspor), Mehmet (Şanlıurfaspor)

BAŞKANLAR, ŞAMPİYONU KUTLADI

Maçın ardından Kayseri Erciyesspor cephesinde tam bir bayram havası vardı. Şanlıurfaspor mücadelesini, Kayseri Erciyesspor Kulüp Başkanı Ziya Eren ile birlikte izleyen Ak Parti Milletvekili Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, galibiyetinin ardından şampiyonluğun vermiş olduğu mutluluğu yaşadılar. Ak Parti Milletvekili Yaşar Karayel Süper Lig'e şampiyon olarak yükselmiş olmanın sevinci içinde yaptığı açıklamada, “Kayserimize hayırlı olsun. 2.takımımızda Süper Lig'e çıkmış oldu. Çok güzel bir maç seyrettik. Kayseri inşallah 2 takım ile kendine yakışır bir mücadele verecektir. Erciyesspor'un bugünki oynadığı futbol kendisine de şampiyonluğa da yakışır bir futbol oldu. 2013-2014 sezonunda da iyi bir performans ortaya koyarak iyi işler yapacaklardır. Başta Ziya Eren olmak üzere tüm kulüp çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'de yaptığı açıklamada “'İstanbul'dan sonra Süper Lig'de 2 tane takımı olan biziz' diyerek her zaman iftihar edeceğiz. Başkan'da yaptığı konuşmada asansör takım olmayacağız dedi. Bu dileğine de amin diyoruz. Ama tabi hepimize de yük düşüyor. 2 takımlı Kayseri'yi en iyi şekilde temsil etmemiz lazım. Emeği geçen herkese tüm Kayseri halkı adına ben teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada Ziya Başkan bizlere Süper Lig'de daha güzel günler yaşatır diye ümit ediyorum” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'da, “1 sezon boyunca 34 haftadır soğuk sıcak, iyi gün kötü gün demeden ipi göğüsledik. 2 hafta önce başarmıştık zaten ama şampiyon olmuş bir takımın bu performansını ortaya koymasını da ayrıca tebrik ediyorum. Moral ve fizik olarakta bir an olsun düşmedi. Sonuç olarak ligde iki tane Kayseri takımı var. Bu durumun Kayseri'ye sağlayacağı bir çok faydalar varki 2 takımında birlik ve beraberlik için bu şehri çok iyi temsil edeceğine inanıyorum. Başta Ziya Başkan olmak üzere Osman hocayı, futbolcu kardeşlerimi yönetimdekileri tüm Erciyesspor Ailesi'ni canı gönülden kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından şampiyon takımın Başkanı Ziya Eren ile birlikte Yaşar Karayel, Mehmet Özhaseki, Bekir Yıldız başarının vermiş olduğu haklı gurur ile ellerini yukarıya kaldırarak poz verdiler.

BAŞKAN EREN, “ASANSÖR TAKIM OLMAYACAĞIZ”

Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren ise yaptığı açıklamada, “Öncelikle Reyhanlı'da yaşanmış elim olaydan dolayı orada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bugün özel bir gün olması vesilesi ile yönetim kurulu adına bütün annelerin ellerinden öpüyoruz ve anneler gününü kutluyoruz. Evet son iki haftadır üst üste galip geliyoruz. Şampiyon olmuş bir takımda motivasyon bozukluğu olabilir, gevşeme olabilir ama futbolcular bizim yüzümüzü kara çıkarmadılar. Haftalardır lider götürdüğümüz bir ligi 2.olarak tamamlamak bize yakışmazdı. Sezonu şampiyon olarak tamamlayarak bize yakışanı yaptığımızı düşünüyorum. Böylesine güzel bir stadyum yapmış büyüklerimiz bizde her hafta bir Süper Lig maçı seyrettireceğimiz için mutluyuz. Elimizden geldiğince gücümüzün yettiğince yeni sezonda başarılı olacağına inandığımız bir hoca ile birlikte bizi Süper Lig'de iyi yerlere götürecek bir ekip oluşturacağız. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah salı günü de yeni hocamızın ismini de açıklayacağız. Şuan her konu da anlaşma sağlandı. Bitti denebilecek kadar yakın. Sadece detaylar kaldı. Mevcutta çalıştığı bir takım var. Kendileri ile görüşüyoruz. Salı ya da çarşamba günü en geç açıklarız” dedi.

K.ERCİYES-Ş.URFASPOR MAÇININ ARDINDAN!

Kadir Has Stadyumu'nda oynanan sezonun 34.hafta karşılaşmasında Kayseri Erciyesspor, şampiyonlukla ligi tamamlarken, Şanlıurfaspor Süper Lig umutlarını gelecek sezona bıraktı. Karşılaşma sonrası basın toplantısına Osman Özköylü “Alnımın akıyla kulüpten ayrılıyorum” derken, Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Raşit Çetiner ise, “Erciyesspor'u kutluyorum. Seneye inşallah bizde Süper Lig'e çıkacağız” açıklamasında bulundu.

ÖZKÖYLÜ, “YÜZÜMÜN AKIYLA GİDİYORUM”

PTT 1. Lig'in son haftasında Kadir Has Stadyumu'nda Şanlıurfaspor ile karşı karşıya gelen Kayseri Erciyesspor, sahadan lig şampiyonu olarak ayrılmanın mutluluğunu yaşıyor. Karşılaşma sonrası basın toplantısına katılan Osman Özköylü, ligi şampiyon olarak bitirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Birlik ve beraberlik içinde, birbirimize inanarak bu işi başardık. İlk gün Erciyesspor ile anlaştığımızda ‘Ben şampiyon olmaya geldim’ demiştim. Bu sözü gerçekleştirdiğim için mutluyum. Bu ligi lider bitirme duygusuyla hareket ettik. Yüzümüzün akıyla geldik. Yüzümüzün akıyla gidiyorum. Burada Şanlıurfaspor ekibi büyük bir centilmenlik gösterdi. Kurumlar ismi ile büyük olmuyor. Şanlıurfa Kulübü inşallah bambaşka bir yerde olacak. Yaptıkları centilmenlikle bu stattan daha büyük olduklarını gösterdiler. Görev sürem içinde elimden geleni yaptım ve hedefe ulaşmanın gururunu yaşıyorum. Yönetim ve başkanımız ile görüştük. Bazı konularda anlaşamadık. Neticede Ziya başkan, benim tanıdığım en başarılı ve en iyi insanlardan biri. Birbirimize sarıldık ve yollarımızı ayırdık. Görev verilirse yine koşa koşa geleceğimi kendisine söyledim ve öyle de yaparım. Yaklaşık 4 kulüpten bana da teklif geldi. Ancak Erciyesspor ile ilişiğimi kesmeden onlarla görüşmek etik gereği doğru bir hareket değildi. Bu güne kadar yaşanan olaylarda kalp kırdığım insanlar varsa herkesten özür dilerim” ifadesinde bulundu.

Kayseri Erciyessporlu futbolcu Gerard Gohou ise, özellikle kulüp başkanına teşekkür ettiği ifade ederek, “Başkanımız bu unvanı alabilmek için elinden geleni yaptı. Ben de ligi gol kralı olarak bitirmek için elimden geleni yaptım. Bu işi hep birlikte başardık” şeklinde konuştu. Kayseri Erciyessporlu bir diğer futbolcu Sofianne Hanni ise, bütün Kayseri Erciyesspor camiasına teşekkür ederek, “Süper Lig'e çıkmak çok güzel bir duygu. Sezonun son haftasında da galip gelip şampiyon olduk. Çok mutluyuz” diye konuştu.

ÇETİNER, “ERCİYESSPOR’U KUTLUYORUM”

Ligin son haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor'a 3-1 yenilen Şanlıurfaspor cephesinde ise Teknik Direktör Raşit Çetiner, maç sonunda yaptığı açıklamasında, “Erciyesspor’u kutluyorum. Centilmen bir maç oldu. İnşallah biz de seneye Süper Lig'e çıkacak takımlar arasında olacağız. Süper Lig'de Erciyesspor'a başarılar dileriz” diye konuştu.

Şanlıurfasporlu oyuncu Kamil de, “Kayseri Erciyesspor’u tebrik ediyorum” diye konuşurken, Samet ise, “İnşallah gelecek sezon bu sevinci biz de yaşarız” dedi. (Haber: Taşkın SARIKAYA)




Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev

Salon Sporları Merkezi ile sporcuların hayatına dokunacak

Kayserili okçudan altın madalya

Kayserispor'da Jeanvier ameliyat oldu

Spor a.ş’den 23 nisan’a özel turnuva

Kayseri’de ragbi heyecanı

Kayserispor-trabzon maçı biletleri satışa çıktı