ŞAMPİYONLUK REÇETESİ!

ŞAMPİYONLUK REÇETESİ!

Kayserispor da Genel Menajer Süleyman Hurma, son günlerde yaşanan durumları ve takımın şampiyon olması için yapılması gerekenleri anlattı. Hurma “Yaşanan olaylara baktığınızda biz eğer başarısızsak o zaman bu işi başaracaklar gelir. Medya üzerine dü

Temsilcimiz Kayserispor'un başarılı Genel Menajeri Hurma, yine gündem yaratacak konulara değindi. Hedeflerden, tesislere, mali yapıdan, kurumsal yapıya, futbolculardan, taraftarlara ve birçok konulara parmak basan Hurma, herkesin merakla beklediği şampiyonluk yolunu da açıkladı.

 

Kayserispor'un şampiyonluğu için iki yol olduğunu belirten Hurma, “Diyoruz ki, bu takım iki–üç yıl içerisinde şampiyon olacak. Ama nasıl olacak? Takımı koruyarak, takımı geliştirerek ve takımın arızalarını tamir ederek bunu gerçekleştireceğiz” dedi. 6 sezondur Kayserispor'a büyük başarılar yaşatan Hurma, “Bir hedefiniz varsa ara sonuçların çok önemi yok. Arada her şey mümkündür. Biz bu takımı şampiyon olmak için kurduk. Anadolu'da iyi bir takım olduk, zirveyi zorladık, tesis yaptık, stat yaptık, mali yapımızı düzelttik, kulübün kurumsal yapısını belli bir noktaya taşımaya çalıştık. Artık bu noktadan sonra da Kayseri taraftarı başarı bekliyor. Bizim de bu isteğe uyum sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.

 

HURMA’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

 

Kayserispor taraftarının şampiyonluk özlemini de değerlendiren Hurma, "Ne yaptığımızı topluma anlatmakta zorluk çekiyoruz. Başarılı olmak için iki yol vardır. Biri şampiyon olan bir gelenekten gelmek. Elinizde güçlü bir kadro vardır. Transfer için ayrılan paralar bellidir. O güçlü kadronun içerisine yine çok ciddi paralar harcayarak, ülkedeki en iyi oyuncuları transfer ederek tekrar şampiyonluk yarışı içerisine girersiniz. Bu yol Kayserispor için uygun bir yol değil çünkü Kayserispor'un sürekli şampiyon olan bir geleneği yok. Kayserispor ne şampiyonluk için bir kadro oluşturabilmiş ne de bunun için bütçe ayırabilmiş. Ne böyle bir taraftar yapısına sahip ne de medyadan bu yönde bir destek alabilmiş. Ama takım da ne yapılabilir? İleride bunu yapabileceğine inandığı, önemli yıldız oyuncuları transfer eder ve onlarla bir şeyler yapmaya çalışır. Her kulübün yapısı farklı. Bu işleri biz değil de insanlar biliyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Eğer biz Nobre'yi almış olsaydık, Ömer Şişmaoğlu'ndan daha fazla gol atacağını öngörüyorduk. Çünkü daha tecrübeli, daha olgun, daha gelişmiş. Bursaspor'un aldığı Adem Koçak'ı biz alsaydık, bunlar belki şu anki 17 yaşındaki çocuğun eline vermedik. Ya da 500 bin Avro’luk bonservis bedelini, bilmediğimiz için Engin'in, Sefa'nın eline vermedik. Biz bu iki Milyon Avro’yla, birkaç tane isim yapmış oyuncu alabilirdik. Ama o zaman beşincilikten ya da altıncılıktan öteye gidemezdik. O yüzden biz, bizi ileri taşıyacağına inandığımız bu oyuncuları aldık. Bu bir yol. Zaman zaman hiç beklemediğiniz şeyler de tabi ki olacaktır. Bu takım futbol oynamaya çalışıyor. Gol yerken de futbol oynamaya çalışıyor. Stoper oyun kurmaya çalışırken, top kaptırıyor gol yiyorsunuz. Sistem tam yerleşmediği için zaman zaman arızalar çıkıyor. Ama bu yolun sonunda kesinlikle başarı var. Diğerin de hiçbir şey yok. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Diyoruz ki, bu takım iki–üç yıl içerisinde şampiyon olacak. Takımı koruyarak, takımı geliştirerek ve takımın arızalarını tamir ederek bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Ayrıca Hurma, Kayseri medyasına seslenerek “Eğer bizim gittiğimiz yol yanlışsa Kayseri kamuoyu 'Bu yol yanlış, doğrusu şu yol' diye söylesin. Söyledikleri mantıklıysa yaparız ya da biz gideriz doğru denilen yolu yapacaklar gelir başa. Ama şu durumda kişisel çatışmalardan dolayı, sevgisizlikten kaynaklanan veya başka nedenlerden kaynaklanan bir sürtüşme ortamında takımın bir şey elde etmesi mümkün değil. Bu sadece kısır bir üçüncü Dünya anlayışı olur” dedi.

 



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti