SANATÇILAR SOKAĞI KAYSERİLİLERİ BEKLİYOR

SANATÇILAR SOKAĞI KAYSERİLİLERİ BEKLİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezine dönüştürülen tarihi Kayseri Kalesi içerisinde faaliyet gösteren Sanatçılar Sokağı yeni dönemde ziyaretçilerini bekliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapıldıktan sonra şehrin kültür sanat alanındaki en önemli merkezi olan tarihi Kayseri Kalesi içerisinde arkeoloji müzesi, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar, sanatçılar sokağı, sanat galerileri, açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanları yer alıyor.

Pek çok el sanatı ve sanatçısı ile kaleye renk katan Sanatçılar Sokağı’nda farklı dallardaki sanatçılar sanatlarını halk önünde sergileme imkânı da buluyor.

Yaptığı tablet replikaları ile dikkat çeken Ali Akaryıl, Sanatçılar Sokağı’nın bir cazibe merkezi olacağını vurgulayarak şunları kaydetti. “Çivi yazısı diye geçiyor, yazının ve kültürün gelmesi ile ilgili tabletlerin replikalarını yapıyoruz. Kayseri halkı için Sanatçılar Sokağı gerçekten bir cazibe merkezi olabilir, halkımızı bekliyoruz, gelip, görsünler, Kültepe’mizi tanısınlar, Kültepe ile ilgili objelerimizi görsünler. Amacımız tanıtım, gelip okuyabilirler, bizim Kültepe değerimiz, kültürel bir varlığımız, sokağımızdan memnunuz.”

Sanatçılar Sokağı’nda hayranları ile buluşan Kayserili sanatçı, halk ozanı Âşık Kul Mustafa mahlaslı Mustafa Danacı ‘da ilimiz sakinlerini sazı ve sözü ile davet etti. “Sokağımız açılmış bulunmaktadır, hemşerilerimizi bekliyoruz. Burada Kayseri’mizin güzide sanatçılarını birebir görüp, dinleme ve tanışma imkânı bulursunuz. Bize bu imkânı veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç’a saygılar sunuyor, sokağımıza herkesi bekliyoruz.”

Zaman zaman dinletiler ve konserler yaptıklarını ifade eden Günay Deringöl ise vatandaşları Sanatçılar Sokağı’na davet ederek, “Bize bu imkânı sağlayan Memduh başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz, sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi sanatçıları desteklemek amacıyla Kaleiçi etkinlikleri kapsamında Temmuz ve Ağustos ayları boyunca her Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat 20.00’de Kayseri Kalesi’nde akşam konserleri düzenleyecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ