SANATKÂR BAŞKAN

SANATKÂR BAŞKAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 12 Mayıs Cuma günü açılışı yapılan Türk El Sanatları Şöleni alanında bulunan geleneksel el sanatkarlarımızı tek tek ziyaret etti.

Başkan Çelik, cam üfleme sanatı, baston sanatı, topaç yapımı gibi sanatları bizzat icra etti.

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Sokağı´nın kurulacağı Mimarsinan Parkı-Kurşunlu Otoparkı´nda Ramazan öncesi Türk El Sanatları Şöleni´ni açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, el sanatlarımızın ülkemizdeki en iyi icracılarının yer aldığı Türk El Sanatları Şöleni´ni gezerek stantlarda bulunan sanatkarlarla görüştü.
Hat sanatı standını ziyaret eden Başkan Çelik, daha sonra cam üfleme sanatını izledi ve ardından bu sanatı bizzat icra etti. İpek dokuma ve keçe dokuma sanatlarını takip ederek ustalarıyla sohbet eden Başkan Mustafa Çelik, mozaik sanatıyla yapılmış tabloları ilgiyle inceledi. Bıçak ve kılıç yapımı standında yer alan ürünleri inceleyen Başkan Çelik, daha sonra baston yapımı standına geçerek bir süre tezgahta çalıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, daha sonra da eskiden çocukların en önemli eğlencelerinden olan topaç yapımını yerinde gördü ve bizzat çalışarak bir topaç yaptı. Başkan Çelik, yapmış olduğu topacı daha sonra test ederek çevirdi.
Türk El Sanatları Şöleni alanında bulunan tüm sanatkarları tek tek ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik, geleneksel el sanatlarımızı unutturmadıkları için kendilerine teşekkür etti.

Kurşunlu Otoparkı´nda bulunan Türk El Sanatları Şöleni 21 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Ziyaretçiler, Türk El Sanatları Şöleni´nde, Naht Sanatı, Kutnu Dokuma, Kazaziye, Deve Kemiği İşleme Sanatı, Boynuz Tarak Yapımı, Zamak ve Alpaga İşleme Sanatı, Habbablık, Kat-ı Sanatı, Cam Boncuk Yapımı gibi nadir görülebilen yaklaşık 60 el sanatımızın nasıl yapılabildiğini yerinde görerek gezebilecekler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi