SANAYİ ESNAFI İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

SANAYİ ESNAFI İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Eski Sanayi esnafı ile bir araya gelerek bölgede yapılması düşünülen Şehr-i Derya projesi ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projelerin başında gelen Eski Sanayi Bölgesi Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak sanayi esnafının görüşünün alındığı toplantı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu`nda gerçekleştirildi…

Burada yaptığı konuşmada bölge esnafının vereceği karara göre hareket edeceklerini ifade eden Başkan Özhaseki, kimseyi mağdur etmek gibi bir amaçlarının olmadığına vurgu yaparak, "Sizler desteklediniz, seçtiniz ve ben burada sizi temsil ediyorum. Beni buraya getiren insanların bedduasını almak istemem. Dua alarak gitmek istiyorum. Bu projede iki prensip var; birincisi sizin rızanız ikincisi de burada doğacak rantın size döndürülmesi" diye konuştu… SESLİ KESİT

Neden böyle bir proje hazırlanması gerektiğini de izah eden Başkan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burası ilk yapıldığında doğru bir projeydi. Çok akıllıca düşünülmüş bir işti. Zaman içerisinde yavaş yavaş işlevini yitirmeye başladı. Üretim, tüketim artıyor; ama orada işler azalıyor. Çünkü ticaret başka türlü gelişiyor. Gittikçe güç kaybettiğinizi siz de görüyorsunuz. Orada doğru bir proje yapıp herkesin istifade edebileceği bir ortamı sağlamaya çalışıyoruz. İkincisi de deprem yönetmeliği çıktı. Oradaki binaların hepsi, bir deprem olursa gider. Ne zaman gelir deprem belli olmaz. Kayseri 3. derecede ama geçmişe bakarsanız 70-80 yılda bir büyük depremler geliyor. Bu açıdan da bir yenilenmeye ihtiyaç var. Bu nedenlerle bir vizyon proje hazırladık. Bunu sizlerle birlikte uygulamaya koymak istiyoruz"

Eski Sanayi esnafı ile yapılan anketten ve bölgenin mülkiyet durumundan da bahseden Başkan Mehmet Özhaseki, mühendislerin incelemesine göre bölgedeki binaların %95`inin ekonomik ömrünü tamamladığını vurguladı….

Belediyenin bölge esnafına üç teklifi olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "İsteyenlere kendi meslek erbabının bulunduğu sitelerde daha genişiyle dükkan teklif edilecek. Her halükarda, yapılan dükkanların hepsi de şimdiki dükkanlarınızdan büyük olacak. İkinci teklif dükkanların bedelini siz biliyorsunuz. Bu bedel neyse parasını isteyene parasını vereceğiz. Üçüncü bir teklif daha var. Projeye göre buraya 20 civarında bina dikilecek. Buradaki dükkan yerlerinden ve dairelerden yer isteyebilirsiniz. Kendi aranızda kooperatif kurarak buradaki kütlelere bina dikebilirsiniz. Bizim bir beklentimiz yok. Belediye olarak buraya en az 250 trilyon lira para harcayacağız. Biz Kayseri`ye bir değer katalım istiyoruz" dedi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti