SANAYİCİ,

SANAYİCİ,

İSTİHBARAT DESTEĞİNDEN MEMNUN

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde oluşturulan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, sanayiciden tam not aldı. Yapılan çalışma sayesinde ihracat rakamlarında ciddi artış kaydedilmesi yöneticileri sevindirirken dış ticaret istihbarat merkezini kullanana sanayici sayısı her geçen gün aratarak büyümeye devam ediyor.

Kayseri OSB yaptığı yeniliklerle sanayicinin daha rahat pazar bulması ve ihracat yapmasına olanak sunuyor. Özellikle her üreticinin bünyesinde bulunması gerekli olan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi´ni Kayseri OSB bünyesinde hayata geçirerek sanayicinin hizmetine sunulması takdir topluyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, sanayicinin ürettiği malı dış pazarda satmasından, ham madde alımına kadar birçok konuda sanayicilerin istedikleri istihbari çalışmaları yapmaya gayret ettiklerini, asıl üretilen malların dış pazarlarda emin ellerde nasıl satılacağı konusunda yoğunlaştıklarını ve bununda son yıllarda artan ihracat rakamları ile meyvelerine ulaştıklarını ifade etti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; OSB bünyesinde kurulan ve çalışmalarına büyük bir titizlikle devam eden Dış Ticaret İstihbarat Merkezi´nin çalışmaları hakkında şöyle konuştu: ?Günümüzde uluslararası ticaret sürekli değişen dinamik bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Değişen teknolojiye aynı hızla uyum sağlamaya çalışan ve devletlerin ekonomik hayatında son derece önemli bir rol oynayan bu hızlı ve dinamik faaliyet, ülkelerin kalkınmasında ve refahın artmasında da etkilidir. Şehrimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurmuş olduğumuz Kayseri OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi´nde görev yapan uzmanlarımız hedef pazar tespiti, firma istihbaratı, sürdürülebilir ucuz ithalat, hedef pazar, detaylı pazar ve mevzuat bilgisinin sağlanması gibi birçok hizmet veriyor? dedi.

Başkan Nursaçan, ?Ülkemizin mal ihracatının 2023 yılında 500 milyar dolara ulaşması ve dünya ihracatından yüzde 1,5 oranında pay alması hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşılması durumunda Türkiye, dünyanın ilk 10 ekonomilerinden biri haline gelecektir.

Küresel düzeyde ?rekabetin? artış göstererek her geçen gün hızla arttığını, Hiper rekabet ortamının yaşandığı günümüzde, sanayicilerin doğru zamanda ve yerinde hamleler yapmaya mecbur kaldıklarını, analiz ve araştırmaların öneminin günden güne değer kazandığını, ihracatta hedef pazar seçimi yapıldıktan sonra, rakip firmaların tespiti ve potansiyel müşteri belirlenmesinin ikinci önemli bir adımı oluşturduğunu, firmaların fırsat sunan pazarları tespit edebilmeleri ve yeni müşterilere ulaşmalarına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdüren söz konusu merkezin, hizmet kalitesi bakımından Türkiye´deki 327 OSB arasında önemli ve ayrı bir yere sahip olduğunu" ifade etti.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"