SANSÜR DEĞİŞİK YOLLAR İLE HALEN DEVAM EDİYOR

SANSÜR DEĞİŞİK YOLLAR İLE HALEN DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, yazılı bir açıklama yaparak 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü kutladı.

Sansürün değişik yollar ile her zaman devam ettiğinin altını çizen Eke, 104 yıldır sansürün kaldırılışı törenlerle kutlanıyor. Oysaki sansür halen tam anlamıyla kaldırılmış değildir.” dedi.
Eke sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz ülkemizde ‘Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır. Maalesef bugün halen sansür farklı yollarla uygulanmaya devam etmektedir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basının, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini koruyarak kamuoyunu aydınlatmaları adına bilgiler aktarması gerekmektedir. Ancak bugün bu konuda halen bazı sansürler devam etmektedir. Ülkeyi yöneten iktidar, kendi düşüncelerine yakın olan yandaş basını da saflarına alarak mesleğini icra etmeye çalışan ve olaylara tarafsız yaklaşan gazetecilerin hoşlarına gitmeyen haberler yapmasını istememiş ve birçok gazeteciyi yaptığı haberlerden veya yazdığı köşe yazılarından dolayı ya cezaevine atılmasına yâda yargılanmasına neden olmuştur. İçeri atamadığı gazetecileri ise patronlar nezdinde yapılan baskıları ile işsizliğe mahkûm etmiştir. Anlaşılan odur ki; 104 yıldır kutlanan basından sansürün kaldırılışı tam anlamıyla uygulanamamış ve halen çeşitli yollar ile devam ettiği görülmektedir. Bu duygu ve düşünceleri ile çeşitli sıkıntılar ve baskılar altında mesleklerini icra etmekte olan tüm gazetecilerin bayramını kutluyor, sansürsüz nice 24 Temmuzlar diliyorum.”
Eke, ayrıca Hakkari Yüksekova ilçesin de dün akşam saatlerinde meydana gelen helikopter kazasında ve Yeşitaş karakolu baskını sonucu şehit olan 6 askere de Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı