SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ

SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ

107. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI?

 107 yıl önce kaldırılan basın sansürü Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´nin organizasyonunda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ?Mevcut bulunduğumuz şartlar içerisinde sansürden ziyade bana göre emekçilerin sosyal haklarının gündeme taşınıp, maddi sıkıntılarının giderilmesi anlamında yapılması gerekenler ön planda tutulmalı diye düşünüyorum.? şeklinde konuştu.

Basına uygulanan sansürün kaldırılışının 107´inci yıl dönümü Gazeteciler Cemiyetinin öncülüğünde kutlandı. Cumhuriyet Meydanında tertiplenen törende bir araya gelen ilimiz basın emekçileri Ata´nın manevi huzuruna çıkıp saygı duruşunda bulundular ve çelenk bıraktılar?
Saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, basın emekçilerinin özlük haklarının yetersizliğine ve maddi imkansızlıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti? "Öncelikle bayramınızı tebrik ediyorum. 24 Temmuz 1908 tarihinden bugüne gelen basına sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutluyoruz. O süreçten bu yana her ne kadar mücadele edilmişse de sansür yine devam etmiştir" dedi. Başkan Kösedağ, "Mevcut bulunduğumuz şartlar içerisinde sansürden ziyade bana göre emekçilerin sosyal haklarından maddi sıkıntılarının ön planda olması gerektiğini düşünüyorum. Sansür dünyanın dört bir tarafında yeri geldiğinde uygulanabilir bir vaziyette. Ülkemizde de bunun uygulanmasının doğru olduğunu düşünüyorum ki Almanya, Amerika ve Fransa´da bunun örnekleri var. Biz basın mensupları olarak bir kamu görevi üstleniyoruz. Kayseri´de bana göre böyle bir problemimizin olmadığını düşünüyorum. Ülkenin içerisinde bulunduğu sürece baktığımızda çok duyarlı davrandığımızı görebiliyoruz"
Tören alanı dolduran basın emekçileri Kösedağ´ın konuşmasının ardından tören alanını terk ederken, kutlamalar kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan ?Kokteyl´in önceki günlerde yaşanan bombalı saldırılar nedeni ile iptal edildiği vurgulandı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı