SANSÜRÜN KALDIRLIŞI ŞEREFİNE İFTAR SOFRASI

SANSÜRÜN KALDIRLIŞI ŞEREFİNE  İFTAR SOFRASI

24 Temmuz Basın Bayramı vesilesi ile ilimiz medya mensuplarını iftar yemeğinde ağırlayan Vali Orhan Düzgün Gazeteciler Cemiyeti ile ortaklaşa tertipledikleri ekkinlikte yaptığı konuşmada "Toplumunun doğru bilgilendirilmesi, toplumsal bilincin uyandırılm

Vali Orhan Düzgün, Türk basınında sansürün kaldırılışının 106. Yıldönümü ve Basın Bayramı kapsamında kentteki basın camiası ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Özel bir restoranda düzenlenen programda  Kayseri’nin gelişip kalkınmasına katkı sağlamak için fedakârca çalışan basın sektörünün foto muhabirinden kameramanına kadar her alanında çalışanı ile yakından ilgilenen Vali Düzgün medya mensuplarının Basın  bayramlarını tebrik etti.

İftar saati öncesinde gazetecilerle basın sektörü üzerine sohbet eden Vali Düzgün, gazetecilerin aileleri ile birlikte katıldığı iftar yemeği sonrasında da günün önemine ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı.  Basın çalışanları ve onların aileleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Düzgün, 24 Temmuz Basın Bayramı’nın tüm basın camiası ile ailelerine yeni ve güzel gelişmelere kapılar açılmasına vesile olması temennisinde bulundu.  

 

Yemek sonrası davetlilere yönelik kısa bir konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ basının, enformasyonu sağlaması, vatandaşın gözü, kulağı ve sesi olması ve vatandaşla yönetimler arasında köprü vazifesi görerek kamuoyu oluşturulması bakımından önemli görevler yürüttüğünü belirterek şöyle konuştu...  “Basının bütün bunları sağlamak için kullandığı en önemli enstrüman şüphesiz ki özgürlüğüdür. Bu yönüyle basın özgürlüğü aynı zamanda demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve en önemlisi de devam ettiricisidir. Bu bağlamda, her türlü şartta görevini ifa eden basın çalışanlarının demokrasinin devamlılığını sağlayabilmesi için basın bayramlarını gerçekten bayram olarak kutlayabileceği düzenlemelerin teminat altına alınması gerekmektedir"

Kösedağ`ın ardından kürsiye gelerek  davetlilere hitap eden Vali Orhan Düzgün`de; gelişen teknoloji ile birlikte iletişimin ve basının öneminin son yıllarda daha da arttığını ifade ederek başladığı  sözlerini şöyle sürdürdü...  “Toplumunun doğru bilgilendirilmesi, toplumsal bilincin uyandırılması konusunda basın kuruluşlarımızın yapmış oldukları gerek yazılı gerekse görsel haberlerin, yorumların çok önemli olduğunu görüyor, duyuyor ve yaşıyoruz.  Bu nedenle bir kamu yöneticisi olarak bizlerin basın mensupları ve basın kuruluşları ile yakın diyalog içerisinde çalışmasının çok önemi var. Öncelikle vatandaşlarımızın kamu ile ilgili konularda gerek sorunlar gerek istekler gerekse yeni gelişmelerle ilgili doğru ve hızlı bilgilendirilmesi bakımından basın yayın kuruluşlarının önemi çok fazla. Yine vatandaşlarımızın isteklerinin yerine getirilmesinde de, vatandaşlarımız doğrudan istekte bulunabildikleri gibi, basın yayın kuruluşları aracılığı ile de birden fazla kişiyi ilgilendiren, bir bölgeyi, bir mahalleyi, bir köyü, bir ilçeyi ilgilendiren sorunların kamu yönetimine aktarılmasında basın kuruluşlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Bu nedenle biz basın mensuplarımızla bir anlamda ortak bir mesaiyi paylaşıyoruz.  Birçok program da yine sizlerle beraber oluyor,  sizlerle karşılaşıyor, sizlerin ve bizlerin ortak çalışma alanlarında gece- gündüz, yaz-kış, soğuk- sıcak demeden, kiminizin omzunda kamerası, kiminizin elinde kalemiyle hızlı bir şekilde gelişmeleri takip etmeye çalıştığınızı biliyorum. Bu nedenle, basın mensuplarımızın başarılı olmasında, görevlerinde hakkıyla yapabilmesinde ailelerinin de önemli fedakârlıklar yaptığını biliyorum. Çünkü diğer sektörlerde çalışanlar gibi belli bir mesaiye tabi değil, bazen gece uykusundan uyanarak, bir haberi yakalamak, bir olayla ilgili olay mahalline ulaşmak durumunda kalıyorlar, onun için bu fedakarlığa katlanan hoşgörüyle onları destekleyen ailelerimizi de tebrik ediyorum”



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor