SARAY HALI BORÇLARINI ÖDEDİ

SARAY HALI BORÇLARINI ÖDEDİ

KONKORDATO SÜRECİNDEN ÇIKTI

İlimizin marka kuruluşlarından Saray Halı ve Saray Çiftliği borçlarını ödeyerek 2018 yılı Kasım ayında başlayan konkordato sürecinden çıktı. Şirket yönetimince konuya dair yayınlanan yazılı açıklamada “Konkordatodan çok kısa sürede çıkmamızda katkılarını esirgemeyen tüm Kurum ve Kuruluşlara, iş ortaklarımıza, ve değerli çalışanlarımıza destek, güven ve anlayışları için gönülden teşekkür ederiz. Kurmel Grup olarak ilk günkü heyecanla ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğimizi mutlulukla kamuoyuna bildiririz." İfadesi kullanıldı.

Kurmel Şirketler Grubu, bünyesinde bulunan Saray Halı ve Saray Tarım A.Ş.'nin 2018 yılı Kasım ayında ilan ettiği konkordato sürecinin sonlandığını duyurdu. Gruptan yapılan yazılı açıklamada 48 yıllık Saray Halı ve Saray Çiftliği için 4 Kasım 2018 tarihinde başlayan konkordato sürecinin 24 Şubat itibariyle kaldırıldığı duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi. "Kurmel Şirketler Grubu, 70 yılı aşkın süredir başta madencilik olmak üzere, gayrimenkul, halı, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Grubumuz bünyesinde yer alan Saray Halı ve Saray Tarım A.Ş.; Ekonomik şartlar gereği 04.11.2018 tarihinde konkordato talebinde bulunmuş, böylelikle şirketlerimiz faaliyetlerinin dolayısıyla üretim ve istihdamın devamlılığını sağlamış ve en önemlisi de alacaklılarımızı güvence altına almıştır.

Başta şirketlerimizin kurucusu Kurmel Grup Yönetim Kurulu Onursal Başkanımız Necati Kurmel olmak üzere şirket ortaklarımızın da büyük destekleri ile konkordato süresi dolmadan, vadesi geçmiş olup olmadığına bakılmaksızın, tüm ticari borçlarımız ödenmiştir. Finans sektörüne olan borçlarımızın da vadesi gelenlerinin tamamı ödendiği gibi yakın gelecekte vadesi gelecek olanlar dahi ödenmiş ve/veya yapılandırılmıştır. Ayrıca yapılandırılan tüm borçlarımızın misliyle teminat altına alınması gerçekleştirilmiştir. An itibariyle vadesi gelmiş ve/veya teminatlandırılmamış herhangi bir borcumuz da kalmamıştır.

Konkordatodan çok kısa sürede çıkmamızda katkılarını esirgemeyen tüm Kurum ve Kuruluşlara, iş ortaklarımıza, ve değerli çalışanlarımıza destek, güven ve anlayışları için gönülden teşekkür ederiz. Kurmel Grup olarak ilk günkü heyecanla ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğimizi mutlulukla kamuoyuna bildiririz."

Hatırlanacağı üzere 48 yıllık şirketin konkordato kararı öncesi yaklaşık 300 milyon TL borcu olduğu yönünde bilgiler medya kuruluşları aracılığı ile kamuoyuna yansıtılmıştı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak