?SARIKAMIŞ´ ŞİİR YARIŞMASI´NIN BİRİNCİSİ

?SARIKAMIŞ´ ŞİİR YARIŞMASI´NIN BİRİNCİSİ

ESKİŞEHİR´DEN FİKRET GÖRGÜN OLDU?

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneğince tertiplenen ? Sarıkamış ? konulu şiir yarışması sonuçlandı? Dernek Başkanı Turgut Aydın Gazeteciler Cemiyeti´nde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile dereceye girenleri kamuoyu ile paylaştı. Aydın´ın açıkladığı sonuçlara göre 232 şiirin yarıştığı yarışmasının birincisi Eskişehir´den Fikret Görgün oldu?
Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneğince tertiplenen´Sarıkamış´ konulu şiir yarışması sonuçlandı? Sonuçları Gazeteciler Cemiyeti´nde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Başkanı Turgut Aydın sonuçlardan önce dernek faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi? 4 yıl içinde 7 büyük etkinliğe imza attıklarının altını çizen Aydın "Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği olarak bu sene de ´Sarıkamış´ konulu uluslararası bir şiir yarışması açtık. Çalışmalarımızda milli, manevi değerleri ön plana koyarak çalışmalar yaptık. Bu yıl 232 şiir ile katılım oldu. Bir de kitap hazırladık. Kısmet olursa zaman içerisinde bunu da biz Türk halkıyla beraber bütün kütüphanelerde okutulmak üzere bir sponsor bulup bu kitabı yayınlayabilirsek Kayseri için en makbul bu işleri edebiyat dünyasına kazandırmış olacağız. 11 kişilik jürimiz vardı bu yıl. Türkiye´deki en büyük jüri de bizde. Bunun içinde bir profesör başkanımız, yardımcı doçentimiz, doçentimiz, okutmanlarımız, şair, yazar ve ozan kardeşlerimiz, yani şiiri sanat anlamında baktığımızda en iyi inceleyip sık dokuyan kardeşlerimizde bunlar. Yaptığımız çalışmalarda da 2013-2014-2015 yıllarında biz Kayseri olarak en büyük ekiplerle birlikte, dünyada ses getiren uluslararası halk aşıkları şölenini yaptık. Tabi bunları da yaparken bizlere Kayseri Valiliğimiz her yıl elimizi tutmuştur. Bunun yanında geçmiş dönemde de Büyükşehir Belediye, Pınarbaşı Belediyesi bize destek vermiştir. Bu sene de aynısının olacağını umuyorum. 2014-2015 yıllarında Çanakkale Şiir yarışmaları yapmıştık. Çok şükür alnımızın akıyla buradan da çıktık. Şimdi uluslararası 2016 şiir yarışmasının etkinliğini de Sarıkamış´ımızın yıldönümü olan 24 Aralıkta İl Kültür Müdürlüğümüzün büyük salonunda, uluslararası halk aşıkları şöleniyle birlikte harmanlayarak 2 gün Kayseri´mize uluslararası bir etkinlik daha yapacağız." değerlendirmesinde bulundu?
Sözlerinin sonunda yarışmanın sonuçlarını açıklayan Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Aydın, "Yarışmamıza iştirak eden 232 adet eseri 11 jüri arkadaşımız titizlikle inceledikten sonra birinciliğe Eskişehir´den ?Burası gül bahçesi burası Sarıkamış´ adlı şiiriyle Fikret Görgün´ü layık gördüler.., ikincilik ise İstanbul´dan Mücella Pakdemir´in ?Sarıkamış şehidinden paşaya açık mektup´ adlı şiire, üçüncülük ise Kahramanmaraş´tan ?Bir hüzün destanı´ adlı şiir ile Ahmet Süreyya Durna´nın oldu? diye konuştu?.
Haber : C.ÜSTEN



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü