SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ

102. YILINDA ANILDI.

Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Vali-liği tarafından Sarıkamış Harekatı´nın 102. Yıldönümünde anma yürüyüşü düzenlendi. Anma yürüyüşü Erciyes´teki olumsuz hava şartları nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´ndan başladı ve Kartal Şehitliği´nde sona erdi. Kartal Şehitliği´nde şehitler için dualar edildi.
Sarıkamış Destanı´nın 102´inci yıldönümü nedeniyle yapılan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı´ndan başladı. Yürüyüş öncesinde vatandaşlara atkı ve bere ve eldiven dağıtıldı.
Soğuk havaya rağmen çok sayıda katılımcı, Sarıkamış şehitlerimiz için Kartal Şehitliği´ne doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüşe Vali Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Ercan Teke ve ilçe Belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.
Kartal Şehitliği önünde düzenlenen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.
Duaların okunduğu törende ilk olarak konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici Sarıkamış şehitlerine ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirtti. Eskici şöyle konuştu: ?Sarıkamış´ta ki ecdadın ruhu işte bugün Ömer Halis Demir, Fethi Sekin olup yeniden doğmuştur. Sarıkamış şehitlerinin 102. yılında vefakar gençlik, fedakar ecdadı unutmayarak Allahuekber diyerek şehitleri anmak için burada toplanmış durumdayız. Asla unutma- yalım ki şehitlerimiz vurulup kara düş-tüğünde değil unutulduğunda ölürler.?
Daha sonra kürsüye gelen Vali Süleyman Kamçı, ?Türk Milleti tarihinin en acı hatıralarından birini birinci dünya savaşında Sarıkamış´ta yaşamıştır? diyerek şöyle konuştu: ?10 binlerce vatan evladımızın soğuk iklim şartlarına aldırış etmeden düşman üzerine yürüdüğü fakat karlarla kaplı Allahuekber Dağları´nın zirvelerini aşamayarak şehitlik mertebesine ulaştığı Sarı-kamış Harekatı´nın 102. Yıldönümündeyiz. Sarıkamış´taki hazin yenilgi 1. Dünya Savaşı´nın kaderini doğrudan etkilememişti ama zihinlerde yarattığı etkiyi hala hissetmekteyiz. Vatanın kutsallığı inancıyla ve şehitlik mertebesinden başka varacak daha yüce bir makam olmadığı bilinciyle cepheye giden askerlerimiz toprağın kara bağrına kefensiz gömülmüşlerdir.?
Şehitlikte protokol konuşmalarının ardından 17 Aralık Cumartesi günü Kayseri´de yaşanan hain saldırıda şehit düşen askerlerimiz ve Sarıkamış Şehitlerimiz için öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bir oyun ve şiirler okundu.
Anma programı Halil Necipoğlu´nun okuduğu naat ve İl Müftüsü Şahin Güven´in yaptırdığı duanın ardından sona erdi. Törenin ardından vatandaş-lara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”