SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ

4 OCAK´TA ANILACAK

Avşarelleri Derneği Başkanı Okan Avşarkocaoğlu Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni  ziyaret edip,  4 Ocak´ta tertipleyecekleri ´Sarıkamış Şehitleri Anma Programı´ hakkında  kamuoyunu bilgilendirip Kayserilileri etkinliğe destek vermeye davet etti?

Avşarelleri Derneği Başkanı Okan Avşarkocaoğlu ve Dernek Yönetimi  Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni  ziyaret edip Veli Altınkaya ve ekibini tebrik edip  başarılar dilediler?

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya yaptığı değerlendirmede  2018 yılının basın camiası adına sıkıntılı geçtiğini belirterek ? 2019 yılının daha güzel geçmesi temenni ediyorum. Avşar kardeşlerimiz Oğuzların 24 boyundan biri olup bu coğrafyanın asli unsurlarından biridir ve Türk tarihinde devlet kurmuş üç boydan biridir. Avşarelleri Derneği yakın tarihte kurulan bir dernek olup çalışmaları gayet başarılıdır.  4 Ocak Cuma günü dernek tarafından organize edilen Sarıkamış şehitlerini anma etkinliği hakkında bizleri bilgilendirme amacıyla ziyarete gelmişlerdir. Sarıkamış bizim tarihimizde  acılarla yüklü manzaranın resmidir. Osmanlı´nın son demlerinden  başlayarak şehit vermemiş Anadolu´da  tekbir hane yoktur. Bu manada kaynaklar 90 bin şehit dese de  60 bin şehidimizi donarak şehit verdiğimiz hepimiz biliyoruz. Avşar Türkleri acılarını ağıtlara dökmüş bir Türk boyudur. Bu manada Pınarbaşı´nın Zala Ana dahil bir çok Avşar Obası´nın Ocağı´nın Sarıkamış´ta milli mücadelede ağıtlarına şahit olmuşuzdur.?                        

Avşarelleri Derneği Başkanı Okan Avşarkocaoğlu dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek; 4 Ocak Cuma günü düzenlenecek anma programına tüm Kayseri halkını davet edip şunları  kaydetti? ?Sarıkamış Harekatı´ndaki şehitlerimizi anmak için 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 19: 00´da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz programa tüm Kayseri halkını davet ediyoruz. Bizim, Sarıkamış Harekatı´na özel ilgimiz var. Bizim yöremizin şehitlerinin yüzde 90-95´i Yemen ve Sarıkamış´da olmuştur. Etkinliğimiz kültür müdürlüğü konferans salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunması Kur´an tilaveti ile birlikte ağıtlar türküler olacaktır. Tüm kayseri halkımızı ücretsiz etkinliğimize davet ediyorum.?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor