Sarıoğlan Belediyesi Yeni Başkan

Sarıoğlan Belediyesi Yeni Başkan

Yusuf Akbulut Oldu ...

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman?Yıldız´ın görevden alınmasından ardından yapılan seçimin ardından yeni başkan Ak Partili Yusuf Akbulut oldu.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman?Yıldız´ın görevden alınmasından sonra yapılan meclis toplantısının ardından Ak Partili Yusuf Akbulut 11 meclis üyesinin 8 oyunu alarak Sarıoğlan ilçesinin yeni başkanı oldu.
Ali Osman Yıldız´ın İçişleri Bakanlığı tarafından adli ve idari soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra toplanan Belediye Meclisi, Yusuf Akbulut´un üçüncü turda 11 oydan 8´ini alarak Sarıoğlan Belediye Başkanlığı görevine getirdi. Akbulut´un seçilmesinden sonra ilk tebrik eden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden makamında ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´te telefonla oldu. Sarıoğlan Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyelerinden Hakan Cengiz başkanlık yaptı. Yapılan toplantıda, belediye başkanı Yıldız´ın adli ve idari soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınması nedeniyle yeni başkanlık seçimi yapılması da gündeme geldi. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Mehmet Sağır´ın da katılımı ile seçime geçildi. Seçime geçilmeden önce MHP´li üye Mustafa Savaş ve AK Partili üye Lütfü Ünsal, 30 Mart 2014´te göreve geldikleri günden bu güne Meclisin tam bir uyum içinde çalıştığını, kavga olmadığını belirterek, seçilecek başkana hayırlı olsun temennisinde bulundu. Belediye Başkanlığı için AK Parti´den Yusuf Akbulut, MHP´den Nuri Bakır, CHP´den Süleyman Ergin aday oldu. Daha sonra 11 Meclis üyesi gizli oy açık tasnif ile oy kullandı. İlk turda oylardan 7´si Yusuf Akbulut, 2´si Nuri Bakır, 2´si Süleyman Ergül´e çıktı. İkinci turda ise oylar, 8´i Yusuf Akbulut, 2´si Nuri Bakır, 1´i Süleyman Ergin´e çıktı. Bu sonuçla AK Parti adayı Yusuf Akbulut Sarıoğlan´ın yeni belediye başkanlığına getirildi. Belediye Başkanlığı seçiminden sonra Belediyeye gelen AK Parti Kayseri il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, yeni başkan Yusuf Akbulut´u ilk tebrik eden kişi oldu. Ardından telefonla arayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´te, Akbulut´u kutladı. Akbulut, ilçenin hızlı kalkınması için başkan Çelik´ten ve herkesten destek istedi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”