SARIOĞLAN TUZLA GÖLÜNE

SARIOĞLAN TUZLA GÖLÜNE

?KUŞ MÜZESİ VE DOĞA EĞİTİM MERKEZİ´ KURULUYOR

Türkiye´nin Manyas´tan sonra gelen Kayseri´deki kuş cenneti Sultansazlığı´na giden yoldaki ilk göçmen kuş dinlenme parkı Tuzla gölüne ?Kuş Müzesi ve doğa eğitim merkezi´ kuruluyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sarıoğlan ilçe sınırlarında bulunan Tuzla Gölü sulak alanı çevresinde ?ziyaretçi tanıtım merkezi´ olarak kullanılmak üzere ?Kuş Müzesi ve doğa Eğitim Merkezi? kurulmasını kararlaştırdı. Sarıoğlan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının çabası ile yapımına başlanan merkez ile Dünya doğal kaynaklarının önemli bir bölümünü oluşturan bitki ve canlılar korunacak, zarar görmeleri önlenecek. Merkezde ileri de kurutulmuş bitki laboratuvarı olan herberyum ile bölgede yetişen ve özellikle de yetişmeyen bitkilerin yetiştiriciliği yapılacak. Burada kurulacak seracılıkla ilgili mesleki eğitimler verilecek. Cam sera ve göçmen kuşların takibi, ornito, manzara ve doğa fotoğrafçılığı için imkan sağlanacak. Bunun yanı sıra bölgenin bitki örtüsü kuş bakışı gözlemler yapılacak. Atölye çalışmaları ile eğitim faaliyetlerine uygun bir eğitim ve gözlem kulesi kurulacak.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, yapılacak proje kapsamında, insanlara doğanın güzelliklerini göstererek stresten uzaklaştırmanın hedeflendiğine dikkat çekti, şunları söyledi.
?Her yaş ve meslekten bireyleri bitki ve çevre konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Dünyanın her tarafından getirilen bitkilere ilişkin karşılaştırmalı çalışmalar yapılacak. Bitkilerdeki biyolojik ve genetik çeşitlilik araştırılması, nesli tehlikedeki türlerin araştırılması ve korunması, süs bitkilerinin üretim ve ıslahı ile ilgili eğitim çalışmalarına ağırlık verilecek. Yabani bitkilerin adaptasyonu, üniversiteler ile araştırma işbirliği, lisans ve lisans üstü eğitim programları uygulanacak. Mesire ve dinlenme yerlerinden faydalanılmasının yanı sıra, proje içerisinde nesli tükenmekte olan bitkilerin nesillerinin devamı sağlanacak.?
Başkan Ali Osman Yıldız, Sultansazlığı´nın Tuzla gölü için büyük bir şans olduğunu da belirterek, bu bölgede yaşayan 301 kuş türünün meraklı gözlemciler ve bilim insanları tarafından bura da da rahatlıkla takip edilebileceğine işaret etti. İnsanların doğaya ilgisinin de her geçen gün arttığını belirten başkan Yıldız, bu bölgeye gelecek ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla yeni düzenlemeler yapacaklarını da açıkladı.
Burada kurulacak Kuş müzesinde ise, Tuzla gölünde yaşayan bazı kuş türlerinin kopyasının yer aldığı bölüm ile teknolojik imkanlarla donatılan tanıtım bölümü yer alacak. Müzede, kuş türlerine ilişkin detaylı bilgilerde ziyaretçilere sunulacak. Meraklılar Kuş Gözetleme Kulesi´ne çıkarak kuşları gözetleyebilecek.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ