SAVAŞIN ÇOCUĞU 3 YAŞINDA 3 KEZ KALP AMELİYATI OLDU

SAVAŞIN ÇOCUĞU 3 YAŞINDA 3 KEZ KALP AMELİYATI OLDU

ANNE EMİNE AYD: ?ÇOCUĞUM İÇİN SADECE SÜT VE MEYVE İSTİYORUM?

ANNE EMİNE AYD: ?ÇOCUĞUM İÇİN SADECE SÜT VE MEYVE İSTİYORUM?

Anne karnında Suriye´deki iç savaştan kaçarak Türkiye´ye gelen Muhammed Saleh, daha 3 yaşında 3 kez kalp ameliyat oldu. Talihsiz çocuğun ameliyat serüveni henüz 3 günlükken başladı.

Muhammed Saleh´in annesi Emine Ayd, savaştan dolayı Halep´teki günleri geride bırakarak ailesiyle birlikte Türkiye´ye geldi ve Gaziantep´e sığındı. Yolları hamile aşan Emine Ayd, burada 7´nci çocuğu Muhammed Saleh´i dünyaya getirdi. Savaştan darbe alan aile, bu kez de oğullarının kalp hastası olduğunu öğrenerek sarsıldı. Muhammed Saleh, henüz 3 günlükken, kalbi aşağıda olduğu için ameliyata alındı, o günden sonra da bir daha iyileşemedi. 4 yaşına girmesine az zaman kalan Muhammed Saleh, 3 yıl içinde 3 kez ameliyat oldu.

?BİR OĞLUM KAZADA ÖLDÜ, BUNU DA KAYBETMEK İSTEMİYORUM?

Suriye´de iken 11 yaşında çocuğunu trafik kazasında kaybettiğini dile getiren acılı anne, ?Çocuğum dışarı çıktı 5 dakika sonra ölüsünü getirdiler. 6 kızım var, tek oğlum Muhammed. Onu da kaybetmek istemiyorum? dedi. Emine Ayd, oğlunun ameliyat sürecini şöyle anlattı:
?Gaziantep´te 3 kez ameliyat oldu. Kayseri´de tedavisine devam ediliyor. İlk ameliyatını 3 günlükken Gaziantep´te yaptılar. Kalbi o zaman aşağıdaymış, yerine çıkardılar. Süt ememiyordu, boynundan, kolundan damar açıp süt verdiler. Ama daha bir çare bulamadılar. 6 yaşında tekrar ameliyat olacağını söylediler. Kayseri´deki doktor, ´iyi bakacaksın, sıcak tutacaksın, daima süt, meyve gibi yiyecekler yedireceksin´ dedi. Bir de ilacı kesmememi söyledi.?
Ancak, Emine Ayd, eczanelerin, Muhammed´in kullandığı ve haftada bir biten şurubu satıyorsunuz diyerek, kendilerine vermediklerini söyledi.

?SADECE SÜT VE YİYECEK İSTİYORUM?

Evin geçimini, karton toplayan eşinin sağladığını belirten acılı anne, yardımseverlerden yalnızca gıda yardımı istedi. Emine Ayd, ?Eşim çok az kazanıyor. Kazandığı parayla buna süt alıyorum, ötekilere veremiyorum. Çok zorlanıyorum. Benim istediğim yardım sadece sütü ve yiyeceği. Başka bir şey istemiyorum, sadece bu oğluma yardım istiyorum. Başka da bir şey istediğim yok? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ