SAVAŞTAN KAÇAN TÜRKMEN AİLE

SAVAŞTAN KAÇAN TÜRKMEN AİLE

YARDIM ELİ UZATILMASINI BEKLİYOR ...

Telafer´de çıkan savaş sonrasında evlerini bırakarak Suriye üzerinden Türkiye´ye giren ve Kayseri´ye yerleşen 11 kişilik Türkmen aile, hayırseverlerin kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor.
Irak´ın Musul şehrine bağlı Telafer kasabasında yaşanan savaş sonrasında evlerini terk ederek Suriye´ye gelen 11 kişilik Mahmuş ailesi, Suriye üzerinden Türkiye´ye giriş yaptı. Türkiye´de önce Antakya ardından da Kayseri´ye gelen Türkmen aile, geçinebilmek için kendilerine uzanacak olan bir yardım eli bekliyor.
Ailesiyle birlikte Kayseri´de 2.5 aydır yaşadığını söyleyen 48 yaşındaki baba Abbas Mahmuş, "Aralık 2016 tarihinde Türkiye´ye girdik. Ocak ayından itibaren ise Kayseri´de yaşıyoruz" dedi. Kayseri´de komşularının yardımları ile geçinmeye çalıştıklarını söyleyen Abbas Mahmuş, "Komşularımız bize ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor. 18 yaşındaki oğlum Ali ve 11 yaşındaki oğlum Ahmet kağıt topluyorlar. Onların getirdikleri ile geçiniyoruz" diye konuştu.
Çocuklarından Muhammet´in yatalak olduğunu ve konuşamadığını söyleyen baba Abbas Mahmuş, "Muhammet´e rapor çıkardık ama kimlik çıkmadığı için ilaçlarını raporla alamıyoruz. Muhammet´in ilaçlarını para ile almak zorunda kalıyoruz. Ali ve Ahmet´in kazandıkları evin kirasına, elektrik ve suya harcanıyor. Bu nedenle ilaçları almakta biraz sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
Abbas Mahmuş, eşi Cemile ve çocukları Ali, Nur, Meriye, Sece, Duha, Ahmet, Muhammet, Ayşe ve Zeynep ile birlikte kaldıkları eve 350 TL kira ödediklerini belirterek, "Kayserili hayırseverlerden bize yardım eli uzatmalarını ve bize sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor