SAVCI ÖZIŞIK VE ARKADAŞLARI İÇİN

SAVCI ÖZIŞIK VE ARKADAŞLARI İÇİN

BERAAT İSTEDİ

Kayseri Şeker Fabrikası`nda yolsuzluk yapıldığı ve çete kurulduğu iddiasıyla açılan ve Vedat Ali Özışık ile bazı sanıkların uzun süre ceza evinde yattığı davada savcı, bütün sanıklar için ayrı ayrı beraat talep etti. Özışık mahkeme çıkışında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kayseri Şeker Fabrikası`nda yolsuzluk yapıldığı ve örgütlü suçlar nedeniyle çete kurulduğu iddiasıyla açılan 153 sanıklı davada, savcı beraat talep etti. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık başta olmak üzere 153 sanıktan bazıları ile avukatlar hazır bulunduğu davada savcı, sanıklar hakkında mütalaasını sundu.

`Denetim görevini ihmal ederek zimmet ve irtikaba neden olmak, haksız kazanç elde etmek, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suçtan açılan şeker fabrikası davasında savcı tüm sanıklar için ayrı ayrı maddelerden istenen cezalar için açıklamalar yaparak beraat talebinin nedenlerini anlattı.

Sadece silah bulundurmak suçundan 7 sanık hakkında cezalandırılmalarını talep etti. Örgüt lideri olarak yargılanan Vedat Ali Özışık ise mütalaa için savcıya teşekkür etti. Müdafi avukatı savcının mütalaasına yazılı savunma hazırlamak üzere mahkemeden ek süre istedi. Mahkeme heyeti, ek süre talebini kabul ederek duruşmanın 1 Haziran 2015 tarihine ertelenmesine hükmetti.

Duruşma sonrası açıklamada bulunan Vedat Ali Özışık, 32 ay ceza evinde yattım. İddia makamı yargılandığımız tüm suçlardan beraatımızı istedi. İnşallah karar aşamasında da aynı sonuca çıkacağına inanıyorum. Adalete teşekkür ediyorum. Bu aşamadan sonra bize bu operasyonu yapan kesimlerin üzerimize daha ağır şekilde geleceklerinin de uyarısında bulunmak istiyorum. Bize yapılacak organizasyonlar konusunda uyarıda bulunmak isterim. Şeker Fabrikası,  Pancar Kooperatifi bizim, bizden gasp edildi. En kısa zamanda almak için acilen genel kurul kararı almalarını bekliyoruz. Genel kurulda da adayız” dedi. 



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor