SAVUNMA SANAYİ

SAVUNMA SANAYİ

KAYSERİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı, Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark ev sahipliğinde, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirildi.

Ommer Otel´de gerçekleştirilen çalıştaya,  Vali Süleyman Kamçı, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Dr. Ata Şenlikci, Savunma Sanayi Müsteşarlığı İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar, Aspilsan Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Bölük, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oran Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan, Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ve Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ile çok sayıda firma yetkilisi katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarında Savunma Sanayi Müsteşarlığı Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Dr. Ata Şenlikci ile İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar, Savunma Sanayi Müsteşarlığının yeni proje ve faaliyetlerini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, uluslararası arenada ülkelerin ekonomik ve siyasal alandaki gücünü belirleyen savunma sanayi sektöründe Türkiye´nin kendi bağımsız sistemleri konusunda, azimle, yılmadan çalışmakta olduğunu kaydetti.

 Rektör Güven, ?Bugün ASELSAN, TAI ve ROKETSAN gibi şirketlerimiz savunma sanayisinde ilk 100´de yer almaktadır. Ayrıca Simülasyon sektöründe HAVELSAN ile dünyada ilk 100´e girmemiz de devletimizin ve Savunma Sanayi Müsteşarlığının bir başarısıdır. Bizde Erciyes Üniversitesi olarak, bölgenin en büyük, Türkiye´nin en iyi 5. Teknoparkı olan Erciyes Teknopark´ın ana ortağı ve yöneticisi durumundayız. Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketi olarak görev yapan Erciyes Teknopark, Kayseri´deki geleneksel sanayi anlayışını teknolojik tabanlı sanayiye dönüştürmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir? dedi.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da