SDP GENEL BAŞKANI OĞAN:

SDP GENEL BAŞKANI OĞAN:

?İLK KEZ TÜRKİYE´DE BU KADAR ALENİ YALAN SİYASET YAPILIYOR? ...

Sivil Dayanışma Platformu Kayseri Temsilciliğince Sivil Topluk Kuruluş Temsilcilerine yönelik olarak tertiplenen ?Yeni Sistem Büyük Türkiye´ başlıklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi? Toplantıya konuşmacı olarak iştirak eden Sivil Dayanışma Platformu Başkanı VE Ak Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan yaptığı değerlendirmede ? Anayasa değişikliği ve yenisistem konusunda çok yalan siyaset yapılıyor. İlk defa Türkiye´de bu kadar açık ve aileni şekilde, utanmazca yalan konular işleniyor. Daha önceki oylamalarda veya parti seçimlerinde, belediye seçimlerinde hiç bu kadar yalan söylenmemişti ? ifadesini kullandı?.
Sivil Dayanışma Platformu Kayseri Temsilciliğince Sivil Topluk Kuruluş Temsilcilerine yönelik olarak tertiplenen ?Yeni Sistem Büyük Türkiye´ başlıklı bilgilendirme toplantısı Ommer Otel´de gerçekleştirildi? G
Sivil Dayanışma Platformu Kayseri Temsilcisi Mustafa Özkan´ın açılış konuşması ile start verdi? Özkan ?Bu panel sivil toplum kuruluşlarına anayasa değişikliği sonucu yapılacak olan referandum sürecinde bilgilendirme toplantısıdır. Burada kimsenin çekinmeden, özgürce fikirlerimizi beyan edeceğimiz bir ortam arzu ediyoruz. Referandumla ilgili tereddütte kaldığımız, aklımıza yatmayan ne varsa konuşmacılarımıza sorulmasını istiyoruz ve cevapların da alınacağını umuyoruz? diyerek katılımcıları rahatlatıp, etkinliğin amacına ulaşması için uygun platformu oluşturmaya gayret etti?
Toplantının konuşmacılarından Av. Derya Yanık sunumunda oylanacak olan 18 maddenin anayasanın 67 maddesini etkilediğini vurgulayarak, anayasanın bu 18 maddeden ibaret kalmadığını, oylanacak olan 18 maddenin sadece hükümet modeli ile ilgili maddeler olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? ?10 Aralık 2016 tarihinde bu anayasa teklifi meclise sunuldu. 16 Nisan 2017´de oylayacağımız teklif 18 madde ve mevcut anayasamızda 67 maddeyi etkileyen bir metin. Bir kısmının tümünü değiştiriyor, bir kısmında ufak tefek hükümet sistemiyle ilgili değişiklikler oluyor fakat 67 madde ile ilgili bir etkileme alanı oluşturacak. Bu teklif anayasanın sadece hükümet modeli ile alakalı maddelerini değiştiriyor. Son zamanlarda çokça görüyoruz, sanki anayasamız bundan sonra bu 18 maddeden ibaret kalacakmış, başka hiçbir şey yokmuş gibi bir düşünce ile hareket ediliyor. Elbette ki bu doğru değil?
Etkinliğin bir diğer konuşmacısı HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise sözlerine HAK-İş Konfederasyonu başkanlar kurulu kararıyla 22 sendikanın oy birliği ile anayasa değişikliği konusunda anayasa değişikliğine tam destek, gelecek için ?Evet´ kampanyası başlattıklarını duyurarak başladı ve şunları ekledi?? Mevcut sistem bize neye mal oldu? Siyasi krizler ekonomik krizleri ve darbelere darbecilere, vesayet odaklarına imkan veren; onlara fırsat veren bir model olarak yıllardır önümüzde duruyor. O nedenle biz ülkemizin istikrarı için bölgesinde güçlü ve gerçekten etkin oyun kurucu bir devlet olmanın en temel hususlardan bir tanesi kendi içindeki krizleri ortadan kaldıracak yeni bir modele ihtiyacımız olduğunu kanaatindeyiz... Keşke Bu modelin yerine parlamenter sistemi adam gibi işletebilseydik? ?
Toplantıda tamamına yakını Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinden oluşan katılımcılara seslenen bir diğer isim Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı ve Ak Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan´da değerlendirmesinde ? Anayasa değişikliği ve yeni sistem konusunda çok yalan siyaset yapılıyor. İlk defa Türkiye´de bu kadar açık ve aileni şekilde, utanmazca yalan konular işleniyor. Daha önceki oylamalarda veya parti seçimlerinde, belediye seçimlerinde hiç bu kadar yalan söylenmemiştir ? ifadesini kullandı?
SDP Genel Başkanı Oğan sözlerinin sonunda ?16 Nisan´da çok önemli bir karar alacağız. İçeride, dışarıda bu ülke, bu millet karşıtı, bu milletin düşmanı kimler varsa saf tutmuşlar, bütün bağlantılarını harekete geçirmişler ve sandığı etkilemeye çalışıyorlar. Biz de bu ülkenin evladı olarak 33. kez hemşehrilerimizle beraberiz? diyerek noktayı koydu?
HABER : C.ÜSTEN



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"