ŞEBEKE SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇEBİLİRSİNİZ

ŞEBEKE SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇEBİLİRSİNİZ

Kısa adı Kaski olan Kayseri Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada “Kayseri halkının hizmetine sunulan içme ve kullanma suyu düzenli olarak kontrol ediliyor ve analiz sonuçları KASKİ`nin web sitesinden abonele

Kaski Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada

Şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan tesislerden KASKİ personelince; İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince de şebekeden günde yaklaşık olarak 80 su numunesi alınıp, akredite olan KASKİ Laboratuvarında kontrol ediliyor. Son teknolojinin kullanıldığı laboratuvarda suların kimyasal, fiziksel ve bakteriyolojik analizleri yapıyor. Bu analizlerde "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik" kriterleri ölçü alınıyor.

Şebeke suyunun toplu olarak tüketildiği okul, lokanta, fırın, pastane, cami, kahvehane, işletme gibi yerlerden de sık sık su numuneleri alınarak KASKİ laboratuvarlarında inceleniyor ve sonuçları rapor halinde mekanda görünebilecek yere asılarak ilan ediliyor. Bunun yanı sıra düzenli olarak yapılan bu analizlerin sonucu, ay ay bakılabilecek şekilde KASKİ`nin resmi web sitesinden halka sunuluyor. Böylelikle halkın içme ve kullanma suyunun içeriği hakkında bilgi sahibi olması amaçlanıyor. Ayrıca, abonelerden gelen istekler doğrultusunda evlerden de su numuneleri alınarak inceleniyor ve sonuçlar talepte bulunan kişiye rapor olarak iletiliyor.

KASKİ`nin web sitesinde yer alan laboratuvarlar bölümünde, içme suyu numune alma yöntemleri, parametreler ve birim fiyatları hakkında bilgiler abonelere sunulurken, laboratuvarın yeterlilik belgeleri ve akreditasyon sertifikası da yer alıyor. Su analizleri konusunda İç Anadolu`daki en kapsamlı laboratuvardan biri olan KASKİ Laboratuvarları, kullanmış olduğu son teknolojik cihazları ve konusunda uzman teknik personeli ile gerekli donanıma sahip laboratuvar olarak halka hizmet veriyor.

Kayseri halkına her zaman sağlıklı bol ve kaliteli su verebilme gayreti içerisinde olan KASKİ, abonelere sular hakkında merak ettikleri tüm bilgileri sunabilmek amacı ile çalışmalarını sürdürüyor



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı