ŞEHİDİMİZE HÜZÜNLÜ VEDA

ŞEHİDİMİZE HÜZÜNLÜ VEDA

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 25 Mayıs'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan teknisyen yardımcısı İsmail Sakın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KAYSERİ (AA) - Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 25 Mayıs'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan teknisyen yardımcısı İsmail Sakın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Pınarbaşı'daki saldırıda ağır yaralanan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi beyin cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Sakın, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
20 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Sakın'ın annesi terk ettiği için 4 yaşında devlet korumasına alındığı, 2005 yılına kadar yetiştirme yurdunda kaldığı belirtilmişti. Evli ve 1 çocuk babası olan Sakın'ın eşinin de 3 aylık hamile olduğu kaydedilmişti.
Söz konusu patlamada Sakın'ın da arasında olduğu 17 kişi yaralanmış, Polis Memuru Ahmet Geben de şehit olmuştu.

ŞEHİT İSMAİL SAKIN'IN CENAZESİ TÖREN ALANINA GÖTÜRÜLDÜ

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen terör saldırısından 20 gün sonra hayatını kaybeden şehit İsmail Sakın'ın cenazesi, Erciyes Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından tören alanına nakledildi.
Pınarbaşı'nda 25 Mayıs'ta terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı intihar saldırısında ağır yaralanan İsmail Sakın, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi beyin cerrahi bölümünde 20 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Sakın'ın naaşı, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde hazırlanan tören alanına götürüldü.

 

Kayseri'deki patlama -ERÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Doğru: -''Kendisi (İsmail Sakın) ilk geldiği günlerde beyin bölgesinde şarapnel parçası ve ciddi bir yaralanma söz konusuydu''

- Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 25 Mayıs'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve sabah hayatını kaybeden teknisyen yardımcısı İsmail Sakın'ın, hastaneye geldiği gün beyin bölgesinde şarapnel parçası ve ciddi bir yaralanma söz konusu olduğunu söyledi.
Doğru, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan İsmail Sakın'a hastaneye geldiği güden beri birçok tıbbi hizmet verdiklerini vurguladı.
Hayati tehlikeyi hiç atlatamayan Sakın'ın bu sabah vefat ettiğini belirten Doğru, ''Kendisi ilk geldiği günlerde beyin bölgesinde şarapnel parçası ve ciddi bir yaralanma söz konusuydu. Bu yaralanma nedeniyle ameliyata alınmıştı. Ameliyat sonrası beyin cerrahi yoğun bakımda takiplerine devam ediyorduk. Bu takipler esnasında hayati fonksiyonları, hayati tehlikesi hiç düzelmedi ve bu sabah itibariyle kendisini kaybettik. Yakılarına baş sağlığı diliyorum'' dedi.
Ameliyattan 3 gün sonra Sakın için uyandırma işlemine başladıklarını anımsatan Doğru, ''Bu işlemlere hem cevap alamadık hem de o günden sonra tıbbi durumunda iyi yönde ilerleme olmadı. Bu sabah saat 09.00 itibariyle vital sorunlar dediğimiz kardiyak fonksiyonlarını da kaybetmesi üzerine vefat etmiştir'' diye konuştu.
Bu arada Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da hastaneye gelerek, Sakın'ın vefatıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
İsmail Sakın'ın cenazesi, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenecek törenin ardından memleketi Yozgat'a gönderilecek ve Cumhuriyet Alanı'ndaki cenaze töreninden sonra Yozgat Şehitliği'nde toprağa verilecek.
Annesi terk ettiği için 4 yaşında devlet korumasına alındığı, 2005 yılına kadar yetiştirme yurdunda kaldığı belirtilen evli ve 1 çocuk babası Sakın'ın eşinin de 3 aylık hamile olduğu öğrenilmişti.
Söz konusu patlamada Sakın'ın da arasında olduğu 17 kişi yaralanmış, Polis Memuru Ahmet Geben de şehit olmuştu.




‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti