ŞEHİR AKADEMİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

ŞEHİR AKADEMİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (BÜSAM) bünyesinde kurulan Şehir Akademi ilk toplantısını yaptı. Akademinin ilk dersi 3 Mart Cuma günü Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu tarafından verilecek.

BÜSAM bünyesindeki Şehir Akademi´nin ilk toplantısına Akademi´ye kayıt yaptıran istekliler katıldı. BÜSAM ve Şehir Akademi Genel Koordinatörü Yusuf Yerli, Şehir Akademi için beklentilerin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını belirtti ve 550 kişinin ön kayıt yaptırdığını söyledi. Akademi çalışmalarının daha verimli olması için katılımcı sayısını düşük tuttuklarını ifade eden Yerli, ön kayıt yaptıranlardan 150 kişinin bahar dönemi seminerlerine katılacağını belirtti.
Şehir Akademi Danışmanlarından, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celalettin Çelik de Büyükşehir Belediyesi´ne böyle bir oluşum için sağladığı imkanlar nedeniyle teşekkür etti. Kayseri´de çok önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Çelik, ?Türkiye´nin dört bir yanından birikimleriyle birlikte Kayseri´ye gelerek tecrübelerini aktaracak hocalarla Kayseri´de fikri bir derinliğin kıvılcımları atılacak? dedi.
Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Faruk Karaarslan da, herkesin düşünce üretmeye dair bir derdi olması gerektiğini ifade ederek, ?Anadolu iktisadi ve politik anlamda kendini göstermeye başladı; ama kültürel manada aynı derecede değiliz. İnşallah bu programlar bu eksikliği doldurmada bir zemin oluşturur? diye konuştu.
Toplantıya katılan ?Şehir Kültür Sanat? ve ?Düşünen Şehir? dergilerinin Genel Yayın Yönetmeni Dursun Çiçek de, dergiler hakkında bilgi verdi ve her türlü öneri ve tavsiyeye açık olduklarını söyledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor