ŞEHİR AKADEMİ´DE DEĞER SEMİNERLERİ

ŞEHİR AKADEMİ´DE DEĞER SEMİNERLERİ

Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi´de varlık ve bilgi seminerlerinin ardından değer seminerleri başladı. Hafta sonu yapılan iki ayrı seminerde değerin önemine vurgu yapıldı.

Şehir Akademi´nin değer seminerlerinin ilkini Büyükşehir Belediyesi´nin bastırdığı ?Düşünen Şehir? ve ?Şehir Kültür Sanat? dergilerinin yayın yönetmeni Dursun Çiçek verdi. ?Aydınlanma Ahlakı ve Yansımaları? konulu seminerde bilginin varlıkla değer arasında çok tehlikeli bir noktada olduğunu ifade eden Çiçek, ?Varlıkla ilgili doğru bilgiye sahip değilseniz değer anlayışınızda buna bağlı olarak yanlış olur. Varlık, bilgi değer, zaman, mekan, siyasetle ilgili temel kavramlara vakıf değilseniz hayatınızın anlam ve manasıyla ilgili adım dahi atamazsanız. İnsanca yaşamak istiyorsak bu kavramlarla ilgili bilgilerimizin sağlıklı olması gerekir. Varlıkla ilgili doğru bir bilgiye sahip değilseniz değerin ne olduğunu anlayamazsınız. Değer somutlaşmamışsa zaman anlayışınızda bir problem vardır. Zaman anlayışı oluşmamışsa medeniyet tasavvurunuz olamaz. Böyle bir şey yoksa da dünyayı, insanı ve kendinizi belirleyecek sosyal, kültürel ve siyasal düşünceniz olmaz? dedi.
Şehir Akademi´deki değer seminerlerinin ikincisine konuşmacı olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Taftalı katıldı. ?Değer Üreten Bir Varlık Olarak İnsan? konulu seminerde değer üretmenin önemini vurgulayan Taftalı, ?Zanaatınız neyse onunla ilgili değer üreteceksiniz. İnsanlık bir değerler manzumesi içinde yaşıyor ve bu değerleri birileri üretiyor. Değerlerin kaynağı akıldır. Bireysel varlığımızı ya da toplum olarak varlığımızı meşru kılmamızın yolu bir amaca yönelik harekettir. Hiçbir amacınız yoksa meşruiyetinizi bir cemiyet içinde sürdürmeniz mümkün değildir? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ