ŞEHİR AKADEMİ´DEN BİLGİ SEMİNERLERİ

ŞEHİR AKADEMİ´DEN BİLGİ SEMİNERLERİ

Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi´de Bilgi Seminerleri başladı. İlk iki hafta varlık seminerlerinin verildiği Şehir Akademi´de ?Bilgi? ile ilgili farklı noktalara temas edildi.

Şehir Akademi´nin bu haftaki ilk dersini İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Sunar verdi. ?Dünyanın Bilgisi: Modernitenin Dünya Tarihinde Konumlandırılması? konulu dersin başında Kayseri´deki Şehir Akademi derslerine değinen Doç. Dr. Sunar, ?Kayseri´de bereketli bir ilim, kültür ve fikir ortamı oluşuyor. Neticelerini inşallah yakın bir zamanda görürüz? dedi.
?Dünyanın Bilgisi? konulu dersinde bilginin tarihçesi ve kullanılma biçimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Lütfi Sunar, ?Yeni bir dünyayı kurmak, yeni bir toplumu inşa etmek; dünyayı tanımayı, dünya hakkında bir yargı sahibi olmayı ve kendinizi dünyada konumlandırmayı gerektirir? dedi. Avrupa´daki yeni bilgi anlayışından da bahseden Doç. Dr. Sunar, Avrupa´nın 17. yüzyılda Müslümanlaşmaması ya da Çin inancından etkilenmemesini bu yeni anlayışa bağladı ve ?Bu anlayış Avrupa´nın dönüşmesini engelleyen bir mekanizma oluşturdu? diye konuştu.
Şehir Akademi´de bu haftaki ikinci dersi Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın verdi. ?Bilginin Tanımı, Mahiyeti ve Türleri? konulu dersinde sosyal medyadaki paylaşımlara değinerek çarpıcı ifadeler kullanan Mustafa Aydın, ?Sosyal medyadaki paylaşımlar bir zeka atışı; ama 1 milyon tweetten adam gibi bir bilgi çıkmaz. Akşamki bilginin sabaha geçerliliği kayboluyor. Bilgilerimizin mutfaktaki domates kadar ömrü yok. Akşamki bilgi sabaha bayatlıyor. Bu bilgilerin üzerine bir düşünce başlamalı. Şu anda pek az düşünür var. Herkes yazıyor, herkes okuyor; ama bilgi bir malumat olarak bitiyorsa problem var demektir. Ne yazık ki düşünür çıkmıyor. Düşünür çıkmayınca bu süreç böyle devam ederse bilgi de çıkmayacak? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ