ŞEHİR HASTANESİ´NDE

ŞEHİR HASTANESİ´NDE

7 AYDA 22 BİN 17 AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri Şehir Hastanesince ortaklaşa tertiplenen ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler ve İletişim Yönetimi Daire Başkanı Ali Özhan´ın da iştirak ettiği tanıtım toplantısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete açılan Şehir Hastanesi´nde bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verildi? Toplantıda Şehir Hastanesi´nde 7 ayda 1 milyon 72 bin 331 hastaya poliklinik hizmeti verdiği, 22 bin 17 ameliyat gerçekleştirildiği açıklandı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri Şehir Hastanesince ortaklaşa tertiplenen Şehir Hastanesi Konferans Salonun da yapılan tanıtım toplantısına AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler ve İletişim Yönetimi Daire Başkanı Ali Özhan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcıları ve basın mensupları iştirak etti?

Etkinlikte katılımcılara seslenen Enerji - Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, şehir hastanelerde bir profesyonelliğin hissedildiğinin altını çizip, 5 yıldızlı otel konforunun göze çarptığını belirterek ?Kayseri şuan da hem ilk ihalesi yapılan hastane olabilme özelliğiyle hem de şuan da işletme de ki en büyük hastane olabilme özelliğiyle hem Türkiye´nin pilot bölgesi hem de önemli bir göstergesi olacaktır. Bir değişim yaşıyoruz. Bu değişimin özellikle mekanik bölümünde mekanların değiştirilmesi insanımızın layık olduğu hizmeti her yönüyle alabilme hizmeti açısından son derece önemlidir. Halkımıza dokunan ve milletimizin direk yüreğinden hissettiği bir hizmet alanıdır. Sağlığın dokunmadığı herhangi bir insan yok. 5 yıldızlı otel konforunda ki alınabilecek hizmetlerin otelcilik hizmetlerinin yanında son derece kaliteli yetişmiş personeller var. Bir profesyonelliğin hissedildiği bir alan olmasıdır. 60 yaşına kadar doktorla muhatap olmamış hastaneye gitmediği için değil gittiği halde muayene olamamıştır. 10 dakikaya kadar ulaşan bir hizmetten söz ediyoruz? ifadesini kullandı?

Toplantının bir diğer önemli katılımcısı Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler ve İletişim Yönetimi Daire Başkanı Ali Özhan´ da Şehir Hastanelerinde iletişim ve tanıtım biriminin kurulacağı duyurup, medyanın vazgeçilmez bir unsur olduğuna da dikkat çekerek? Bizim yeni sürecimizde iletişim ile ilgili yeni çalışmalarımızda önce Şehir Hastanelerimizde iletişim ve tanıtım birimlerimizi kurmayı hedefledik. Yapılan bütün güzel çalışmaları bu birimden sizlere aktaracağız. Sizin haber konularınıza her zaman cevap vereceğiz. Haber basın için vazgeçilmez bir unsurdur. Biz sizlere haber yapmanız için zemin hazırlayacağız. Olumlu haberlerimizi sizlere ulaştıracağız. Her hastane de iletişim ve tanıtım birimi olacak. Geldiğiniz vakit sizler orada misafir edileceksiniz, haberlerinizi de orada yazacaksınız? diye konuştu?

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ise taşınan hastaneler içerisinde en sorunsuz hastanenin Kayseri Şehir Hastanesi olduğunu iddia edip ?Taşınanların içerisinde en sorunsuz taşınan hastane olduğumuzu gururla belirtmek isterim. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü olarak 10 bin personelimizle beraber hizmet veriyoruz. Takdir edersiniz ki bunların kontrolünde çok ufak tefek sıkıntılarımız olabilir. Bununla ilgili iletişim kanallarını açık tutmak ve bu iletişim kanallarını efektif değerlendirebilmek amacıyla sizlerle etkin bir iletişim kurmak istedik. Göreve geldiğimizde ilk olarak tüm iletişim kanallarımızı açık tutmaktı. Çünkü biz halkımıza hizmet için varız. Onun için de bu görevlere geldik. Halkımıza en iyi hizmeti nasıl verebiliriz onun çabası içerisinde ve o gayretle de yolumuza devam ediyoruz? şeklinde konuştu.

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik´de hastanenin geride kalan 7 aylık faaliyetleri ile ilgili olarak rakamsal bilgiler vererek şunları kaydetti? ?7 ayda 1 milyon 72 bin 331 hasta muayene edildi. 27 bin 722 hasta yataklı tedavi görürken bin 468 hasta ise yoğun bakımda tedavi görüyor. 22 bin 17 ameliyatın gerçekleştirildiği Kayseri Şehir Hastanesi´nde 3 bin 421 doğum yapılırken, yetişkin acile 130 bin 594 kişi, çocuk acile ise 53 bin 657 kişi başvurdu. Kadın doğum acil hasta sayısı ise 17 bin 554 olarak gerçekleşti. Kayseri Şehir Hastanesinde 434 Uzman Hekim, 138 Asistan Hekim, 42 Tabip, 1018 Hemşire, 278 Ebe, 109 Sağlık Memuru, 508 diğer sağlık personeli, 102 Genel İdari Hizmetler, 40 teknik hizmetler, 104 yardımcı hizmetler, 542 işçi olmak üzere 3 bin 315 kişi aktif olarak çalışıyor.?



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı