ŞEHİR TEK DİLİ KONUŞACAK

ŞEHİR TEK DİLİ KONUŞACAK

ZEMİN KAPLAMALARINDA BÜYÜKŞEHİR VE MERKEZDEKİ BELEDİYELER ORTAK HAREKET EDECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, estetik ve kurumsal kimlik olması açısından şehirdeki zemin kaplamalarında ortak hareket edilmesi amacıyla merkezdeki ilçe belediyeleriyle bir toplantı yaptı. Başkan Çelik, kaldırım taşları konusunda şehir merkezinde tek dilin konuşulacağını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediye Başkanları ile bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi girişinde sergilenen kaldırım taşlarında incelemelerde bulundu. Kaldırım çalışmalarında ilçelerde aynı görüntünün olmasını önemsediğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Yeni planlayacağımız ve yeni açacağımız yollar ile ekonomik ömrünü doldurup yenilememiz gereken yerlerde zemin kaplamalarında tek ses olması, aynı model ve aynı renk taşların kullanılması amacıyla bu çalışmayı yaptık. Merkezdeki ilçe belediyelerimizle birlikte Kayseri´mize özgü ve şehrimizde üretilen taşlar başta olmak üzere tüm taşları inceleyelim ve birlikte karar verelim istedik. Ana arterlerde ve ara sokaklarda hangi taşları zemin malzemesi olarak uygulayacağımızı konuşmak üzere biraraya geldik. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda Kayseri´nin iklim şartları, zemindeki kayganlık durumu gibi kriterleri dikkate alınarak hangi taşları kullanacağımıza karar verdik" dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da bir ahenk ve bir bütünlük olması, göz zevkinin daha güzel şekilde bunları algılaması adına doğru bir karar verildiğini belirtti. Şehir merkezindeki yenilenecek yerlerde ortak görüşle aynı taşların kullanılacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, şehir merkezinde belediye başkanlarının ortak hareket etmesiyle çok güzel bir çalışma yapılacağını kaydetti.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ise, şehrin geldiği noktada alt yapı ile ilgili çalışmaların tamamlandığı belirterek, "Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda daha çok görsele hitap eden, şehrin genel kimliğini vurgulayan işlerin yapılması gerekiyor. Bu açıdan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle bir birlikteliği sağlamasından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, şehrin tek dili konuşmasının uyum ve ahenk açısından önemli olduğunu söyledi. Şehir merkezinde uyum içinde çalışılacağını ifade eden Başkan Palancıoğlu, Şehrin ana aksları ve diğer akslarda uyum içinde çalışacağız. İnşallah ilçeden ilçeye geçişlerde görüntü farklılaşmayacak ve tek bir Kayseri algısı ortaya çıkacak" diye konuştu.
"ŞEHİRLERİN DE KURUMSAL KİMLİĞİ VAR"
İlçe belediye başkanlarının görüşlerinin ardından her şirketin ve her kurumun kurumsal kimliği olduğu gibi şehirlerin de kurumsal kimliklerinin olması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bu anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Şehre hizmet eden belediyelerin bir bütünlük içinde aynı dili konuşmalarını istediklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Zaten Kayseri´de bir uyumdan bahsederiz. Tüm kamu kuruluşları ile yönetim dinamikleri arasında bir uyum var. Zemin kaplamalarında yapmış olduğumuz çalışma bu uyumun bir örneği. Bundan sonra inşallah estetik ve kurumsal kimlik anlamında tek dili konuşacağız" dedi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da