ŞEHİR HASTANESİ’NDE GÜNLÜK ON BİN HASTA BAKIYORUZ

ŞEHİR HASTANESİ’NDE GÜNLÜK ON BİN HASTA BAKIYORUZ

İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Ali Ramazan Beneli konuk olduğu ‘NEŞTER’ programında 182’deki yoğunluk ve hastaların bilinçli olarak özel hastanelere yönlendirildiği iddialarına cevap verip söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Kaytv – Erciyes Tv ortak yayınında Cuma akşamları ana haber bülteni sonrası yayına giren ‘NEŞTER ‘ programına konuk olan İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Ali Ramazan Benli Pandemi süreci ve hastanelerdeki işleyişe dair soruları cevapladı.

İl Müdürü  Benli  182’deki yoğunluk ve hastaların bilinçli olarak özel hastanelere yönlendirildiği iddialarına verdiği cevapta gerçeğin çok başka olduğunu kaydedip, iddiaları yalanlayarak şöyle konuştu. “Özel hastanelere yönlendirme gibi bir durum yok.  Şehir hastanemizde  randevusuz gelenlere    müsaitlik varsa orada randevu oluşturulup  bakılıyor.  Bizim şehir hastanesinde günlük   baktığımız hasta  sayısı on bin. Bu aşamada  doktor arkadaşlarımızın bir kısmı pandemi  yerinde çalışıyor.  Dolaysıyla oralarda  düşen bir kapasite güçlüğü var.  Mesai dışı poliklinikleri açıyoruz.  Problemleri oturup konuşup bunları hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Öte yandan özellikle bugünlerde vatandaşlarımızdan talebinin arttığını görüyoruz.  Devlet hastanesinde günlük 5 bin hasta geliyor. Çok ciddi bir orada da yoğunluk var. Her şekilde en üst düzeyde performans ile ilimiz sakinlerine destek olmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun”



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı