ŞEHİT AYŞEGÜL PÜRNEK´İN ADINI

ŞEHİT AYŞEGÜL PÜRNEK´İN ADINI

ANAOKULLU MİNİK YÜREKLER YAŞATACAK?

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra Ankara´ya giderek Hava Kuvvetleri Komutanlığı´nda sivil memur olarak çalışan ve 2016 yılında Ankara´da yaşanan bombalı terör saldırısında 32 yaşında şehit olan Ayşegül Pürnek´in adı minik yüreklerin şen kahkahaları ile inlettiği anaokulunda yaşatılacak?

Milli Eğitim İl Müdürlüğünce tertiplenen törenle Alpaslan Mahallesi - Ümit Sokak´ta eğitim veren anaokuluna 2016 yılında Ankara´da yaşanan bombalı terör saldırısında 32 yaşında şehit olan Ayşegül Pürnek´in adı verildi?

Ad verme törenine Vali Şehmus Günaydın, 2´nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aile Politikaları İl Müdürü Nevzat Özer,şehit Ayşegül Pürnek´in annesi Gülay Pürnek, öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti?

Okulda eğitim gören yarınlarımızın teminatı minik yüreklerin çeşitli gösterileriyle start veren törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Şehit Ayşegül Pürenk´in annesi Gülay Pürnek, "Şehitlik, Allah katında en yüce makamlardandır. Peygamberlerin makamı olan şehadet ile kızım Ayşegül´de şereflendirildi. Ben rabbimin hükmüne boyun eğdim. Can kızımı şehit verdim. Ancak bütün çocukları, öğrencileri kızım ve oğlum kabul ettim. Vatan bedenimizdeki kalptir. Kalbimizi kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. Baki olan vatandır. Ben vatanımız için böyle bir evlat yetiştirdiğim için gururluyum? ifadesini kullandı?

Vali Günaydın ?da "Bu vatanı ilelebet yurt olarak tutmak için bedel ödüyoruz. Ülkemiz üzerinde hesabı olanlar hiç durmadı, durmayacaklar? diye başladığı sözlerinin devamında şunları kaydetti.. ?1176 yılında geldiler ve geldikleri gibi de gittiler. Daha sonra Çanakkale´de geldiler, geldikleri gibi gittiler. Kurtuluş Savaşında, Sakarya´da, Dumlupınar´da geldiler, geldikleri gibi gittiler. Bu hainler aynı zamanda 15 Temmuz´da geldiler, yine geldikleri gibi gittiler. Bu büyük millet aziz vatan üzerinde hesabı olanlara her zaman gerekli dersi verdi. Allah´ın izniyle bundan sonra da vermeye devam edecek. Tabii bunun içinde bizim de güçlü olmamız lazım. Çocuklarımızı, gençlerimizi iyi yetiştirmemiz lazım"

Törenin sonunda okulu gezip, minik yüreklerle sohbet eden Başta Vali Günaydın olmak üzere protokol mensupları geleceğin emin ellerde olduğunu bir kez daha yaşayıp görerek tecrübe ettiler. Zira minik yürekler verdikleri cevaplarla ve sevgi dolu bakışları ile herkesin gönlünü feth ettiler?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor