ŞEHİT VE GAZİLER VATANIN SAHİBİ

ŞEHİT VE GAZİLER VATANIN SAHİBİ

GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA ÇOK SAYIDA MESAJ YAYINLANDI

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle başta Vali Şehmus Günaydın, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, CHP İl Başkanı Ümit Özer ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan´dan günün anlam ve önemini belirten açıklamalar geldi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz bu cennet vatanımızın gerçek sahipleridirler" ifadesinde bulundu.

Vali Günaydın´ın, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajı şu şekilde, "Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´e ?Gazilik Unvanı ile Mareşal? rütbesinin verilişinin 98. Yıldönümü ve gaziler gününü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Şanlı tarihimizde aziz milletimizin birçok evladı emsalsiz kahramanlık destanları yazmış bunun sonucunda da şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmışlardır.

Vatanımız, bayrağımız, ezanımız, bağımsızlığımız ve mukaddes değerlerimiz uğruna çıkılan yolda geri dönmeyi düşünmeyen kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz bu cennet vatanımızın gerçek sahipleridirler.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir şerefle görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, aziz şehitlerimizle birlikte gurur kaynağımız, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simge ve zirve isimleri olmuşlardır.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları büyük mücadeleye borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti muhafaza ve müdafaa etmek adına, canını ve malını derin bir teslimiyet ile siper etmekten çekinmeyen bir milletin evlatları olarak, bayrağımızı şerefle dalgalandıracağız. Kimsenin şüphesi olmasın ki şehitlik mertebesine erişmiş ve büyük fedakârlık göstererek gazi olmuş her bir kahramanımızın aileleri bizlere tevdi edilmiş en kıymetli emanettir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize ve değerli ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum."

/resimler/2019-9/18/1738256137448.jpg

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN´IN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİ UNUTMAYACAĞIZ

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e ?Mareşal Rütbesi? ile ?Gazilik? unvanının verildiği günün yıldönümünü ?Gaziler Günü? olarak kutlamaktayız.

Milletimizin her ferdi,  bugünlere gelmemizdeki en büyük etkenin geçmişte elde edilen tecrübelerden kaynaklandığının bilincindedir. Bu bilinçle gazi ve şehitlerimizin hatırasını her zaman canlı tutmakta, onları minnet ve şükranla yâd etmektedir.

Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla milli birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolü şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Böylesine anlamlı bir günde gazilerimizin gururlu ve onurlu günlerini tebrik ediyor,  aziz şehitlerimize bir kez daha Allah´tan rahmet diliyoruz.

/resimler/2019-9/18/1738428950422.jpg

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER´İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

BU ANLAMLI GÜNDE ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ANIYORUZ

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 19 Eylül Gaziler günü dolayısyla anma mesajı yayınladı.

İl Başkanı Özer, açıklamasında şunları söyledi:

?Her karışı kanla sulanmış olan bu cennet vatan bize şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Onların emanetine sahip çıkmak kadar onların hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmak da bu ülkenin her bir yurttaşının boynunun borcudur. Onları sadece bir gün değil, her gün şükran ve minnetle anmamız, hak ettikleri saygın değeri göstermek durumundayız. Elbette bugünün ayrı bir önemi var. Bugün Aziz milletimizin emperyalizme karşı verdiği varoluş mücadelesinin önemli dönüm noktalarından biri olan Sakarya Muharebesi´nin kazanılmasının ardından Milletin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal rütbesi ve Gazi ünvanı verilişinin yıl dönümüdür. Bu anlamlı günde bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, vatan sevgisinin sembolü olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz arasında ayrım yapmak büyük bir yanılgıdır. Bu aziz vatanın kuruluş ve kurtuluşunda olduğu gibi gerek birlik ve beraberliğimize kast eden hainlere karşı Türkiye´nin dört bir yanında şehadet şerbetini içen yada gazi olan kahramanlarımız da; 15 Temmuz gecesi Millet egemenliğini hedef alan hainlere karşı duran şehit ve gazilerimiz de bu milletin onuru ve gururudur. Farklı nedenlerle şehit ve gazilerimizi farklı statülerde değerlendirmek, şehit ve gaziler arasında ayrım yapmak kabullenilemez. Her zaman ve her koşulda tüm şehitlerimizin aziz hatıraları ve bizlere emaneti kıymetli ailelerine; kahraman gazilerimize ve ailelerine sahip çıkma sorumluğu her vatandaşımızın, başta da ülkeyi yönetenlerin unutmaması gereken bir sorumluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu ülke için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor; kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor, saygılarımı sunuyorum.?

/resimler/2019-9/18/1739003169406.jpg

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Üçkan, mesajında, her şeye rağmen şehitlerin yaşayan tek şahidi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir neferi olmaktan onur duyan gaziler olarak bugün de yarın da nöbet başında olacaklarını, tek yumruk ve tek ses olarak dünyaya haykırdıklarını kaydetti.

Şehitlerin ve gazilerin bu kutlu mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktarmak için tüm gücüyle çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini belirten Üçkan, şöyle devam etti:

"Millet olma yolunda, ayrı bir anlam ve önem içeren, tarihin altın sayfalarında yeri aşikar olan, bugün, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk´e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından,19 Eylül 1921 gün ve 152 sayılı kanunla gazilik unvanının ve mareşallik rütbesinin verildiği müstesna gündür. Bugün, ´toprak üzerinde yaşayanlar uğrunda can veren şehitlerine sadık kaldıkça vatandır´ diyerek, istiklal ve vatan için canını siper eden kahraman gazilerin, dünyaya sergiledikleri örnek davranışın onur günüdür."



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti