ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER RAHATSIZ

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER RAHATSIZ

Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Ali Yavuz, geçtiğimiz gün Urfa’da meydana gelen olayı kınayarak;” Askerin, polisin kendilerini “darp” etmesi

Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Ali Yavuz, “barış süreci” adı altında terör örgütü mensupları ve sempatizanlarıyla yapılan görüşmelerin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek;”30 yıldan bu yana terör örgütü Türkiye’nin başına bela olmuştur. Son zamanlarda “barış süreci” adı altında bir süreç başlatıldı. Terör örgütünün ele başlarıyla, sözcüleriyle müzakereler edilerek bu süreç devam ediyor. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak son 2 yıldır şehit gelmediğini gördük. Ancak bu sene içerisinde 2 şehidimiz oldu. Bunların haricinde olmadı, bu açıdan seviniyoruz ancak terör örgütünün yandaşları, sözcüleri, dağ kadrosu, İmralı canisi yapmış oldukları yazılı açıklamamalar ve basın yoluyla göndermiş oldukları mesajlardan bizler şehit aileleri ve gaziler olarak son derece rahatsızız. Bu terör örgütünün yandaşları ve sözcülüğünü yapan milletvekilleri son zamanlarda olayı iyice çığırından çıkartmaya başladılar. Türk milletini ve şehit ailelerini tahrik ederek, provokasyona getirerek sokağa dökmeye çalışıyorlar.” Diye konuştu.

 

Sözlerinin devamında Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ve geçtiğimiz gün Urfa’da yaşanan hadiseyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yavuz; ”2-3 gündür Urfa’da, Suriye’ye geçiş ve giriş olayları meydana gelmeye başladı. Işidle terör örgütünün yan kuruluşu olan PYD arasındaki çatışmadan dolayı kaçan bir grup PYDlilerin Türkiye’ye geçişleri oldu. Nu geçişler esnasında gerek güvenlik görevlileri gerekse de devlet yetkilileri gerekli hassasiyeti göstererek onların güvenli bir şekilde Türkiye’ye yerleştirilmesi için imkanlar sağladılar. Ancak terör örgütünün sözcülüğünü yapan milletvekilleri ki milletvekili demeye hicab ediyorum, askerimizi, polisimizi tahrik ediyorlar. Askerin, polisin kendilerini “darp” etmesi için her türlü provokasyonu yapıyorlar. Hem bu ülkenin belediye başkanlığını yapacaksın, ekmeğini yiyeceksin hem de ‘benim ülkem, benim vatanım’ diyemeyeceksin. Diyemeyeceksen oradaki kahraman komutanımızın da dediği gibi ‘ülkemizden çıkıp git, terket’.” İfadelerini kullandı.

 

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yavuz, “Barış sürecini devam ettirilmeli mi ?” sorusu üzerine;” Biz terör örgütünün bitirilmesini her zaman için istiyoruz. Bu olaydan en çok canı yanan bizleriz. Her şehit haberi geldiğinde bizim acımız tazeleniyor. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak terör örgütü üyeleriyle pazarlıklar yapılarak, onlarla müzakere edilerek, terör örgütünün bitirilemeyeceğini aksine güçleneceğini düşünüyoruz. “ diye konuştu.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı