ŞEHİT UZMAN ONBAŞI GERGİN DUALARLA HAKK’A UĞURLANDI

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI GERGİN DUALARLA HAKK’A UĞURLANDI

İstihkam Uzman Onbaşı Eyüp Gergin memleketi Bünyan ilçesinde gözyaşları ile Hakk’a uğurlandı.

Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında Kuzey Irak Kelaspi Dağı Üs Bölgesi'nde ikmal faaliyeti esnasında helikopter palinin çarpması sonucu şehit olan İstihkam Uzman Eyüp Gergin baba ocağının bulunduğu Bünyan ilçesinde gerçekleştirilen tören ile Hakk’a uğurlandı.

Kuzey Irak Kelaspi Dağı Üs Bölgesi'nde ikmal faaliyeti esnasında helikopter palinin çarpması sonucu şehit olan 25 yaşındaki İstihkam Uzman Onbaşı Eyüp Gergin memleketi Bünyan ilçesinde gözyaşları ile Hakk’a uğurlandı.

Hava yolu ile ilimize getirilen Şehit Uzman Onbaşı Gergin’in cenazesi Bünyan ilçesine götürülüp son kez baba ocağında helallik alındı.

Şehidin al bayrağa sarılı cenazesi, daha sonra cenaze namazının kılınacağı alana getirildi. Burada şehidin babası Murat, annesi Nihal, kardeşleri Oğuzhan ve Mukadder, şehidin al bayrağa sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Murat Gergin ise, "Oğlum, beni bırakıp nereye gidiyorsun" diyerek tabuta sarılırken, şehidin babaannesi Mukadder Gergin ise, şehit torununun fotoğrafını basın mensuplarına göstererek, "Çekin oğlum" dedi. Öte yandan, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan özel harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Yahya Yiğit başta olmak üzere ilçe halkı da şehidin ailesini teselli etti.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazına Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Vali Şehmus Günaydın, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda ilçe sakini iştirak etti.

25 yaşındaki İstihkam Uzman Onbaşı Eyüp Gergin cenazesi dualarla Bünyan Şehitliği'ne defnedilirken, pandemi kurallarına uyulması için azami özen gösterildiği dikkatlerden kaçmadı.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı