ŞEHİTLER ANISINA ERCİYES DAĞINDA YÜRÜYÜŞ

ŞEHİTLER ANISINA ERCİYES DAĞINDA YÜRÜYÜŞ

Vali Orhan Düzgün, Sarıkamış Destanının 100. yılı anısına Pazar günü Erciyes’te yürüyüş düzenlendiğini belirterek, Allahuekber Dağları’nda kara kışa yenik düşen 90 bin vatan evladını anmak için tüm Kayserilileri yürüyüşe davet etti.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Sarıkamış Destanı’nın 100. yılında gençlere tarihi ve kültürel mirasın daha iyi tanıtılmasının yanı sıra Sarıkamış ruhunun canlılığının sürdürülmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi maksadıyla Erciyes’te anma yürüyüşü düzenlendiğini kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde Erciyes’te Buluşuyor” başlığıyla düzenlenen yürüyüşte Erciyes Dağı’nın beyaz gelinliğiyle, şanlı bayrağımızın al rengi ve ay yıldızının bütünleşerek Sarıkamış ruhunun yeniden yaşatılacağını ifade eden Vali Düzgün, Sarıkamış ruhunun yaşatılması ve unutulmaması gerektiğine işaret etti.

Sarıkamış şehitlerinin evlatları ve torunları olarak toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü dile getiren Vali Düzgün, tüm Kayserilileri Pazar günü Erciyes’teki yürüyüşe davet etti.

  diğer yandan saat 10.00’da başlayacak yürüyüşe katılmak isteyenler için 08.30’dan itibaren Kayseri Valiliği önünden servislerin kaldırılacağı bildirildi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da