ŞEHRİN GÖBEĞİNDE

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE

?OĞUL´ YAKALAMA OPERASYONU

Arı´nın oğul vermesi sonrası çıkan arıların Mimarsinan Parkı´nda kestane ağacına konmasının ardından film gibi operasyon başladı. Parktaki gençlerin oğul´u yakalamak adına, birinin ağaca çıkıp dalı silkelemesi diğerinin ise bir eline kova alıp ?oğul´nun kova içerisine düşmesini sağlamaya çalışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Arıların yol güzergâhında gelen geçenlerin korku dolu anlar yaşamasına neden olurken, iddiaya göre bazı vatandaşlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Kayseri İtfaiyesi ve Kocasinan Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü aramalarına rağmen muhatap kişi bulamadıklarına sitem ettiler.

Uzmanlara göre, arı kolonilerinin doğal çoğalma biçimleri oğul verme şeklinde geçekleşir. Oğul, bir çoğalma davranışı olarak görülür. Koloni çoğalma ihtiyacı duyduğunda, fizyolojik, üreme ve metabolizmasında bir takım değişim meydana gelir. Tüm bu değişimler bir sistem dahilinde ve belirli bir süreyi kapsar. Sürenin sonunda kolonideki bir grup işci arı eski veya bu süreçte yetiştirdikleri ana arı ile birlikte koloniyi terk ederek yeni bir barınak veya yuvada aile oluştururlar. Bal arıları bu davranışı ancak uygun koşullar oluştuğunda gösterir.  Arıların oğul vermesi bahar döneminde veya yaz mevsiminde yaşanır.

Arı ?oğul´ verdikten sonra halk arasında kabul edilen ve uygulanan çeşitli yöntemler vardır. Teneke çalmak, iki taşı birbirine ses çıkacak şekilde vurma ve arıların üzerine toprak atmak gibi yöntemlerle amaç aynı ananın yere düşmesini veya bir yere konmasını sağlamaktır.  Bazı arıcılar ise oğul ?u alçak ve rahat alınabilmelerini bir yere konmasını sağlamak için oğul otu adı verilen melissa veya oğul parfümü sürerek yakına konmasını sağladıklarını belirtmişlerdir.

Arı´nın oğul vermesi sonrası çıkan arıların Büyükşehir Belediyesi Mimarsinan Parkı´nda kestane ağacına konması renkli görüntülere sahne oldu.

Parkta oturan gençlerin ağaca konan oğlu görmesi sonrası ?oğul´u kovaya düşürme girişimleri dikkat çekti.

Oğul, yerden 8 metre yükseğe konduğu için gençler, merdiven getirerek oğul´u almaya çalıştılar. Ardından ise biri kestane ağacına çıkarak dalını silkeleyip diğeri ise dalın altında kovayı tutarak, oğul´nun kovanın içerisine düşmesini sağlanmaya çalıştılar. Bundan da sonuç alamayınca gençler, merdiveni alarak olay yerini terk ettiler.

Edilinen  bilgiye göre daha sonra gençlerin, yüksek bir araç  getirerek oğul´u aldıkları bilgisi verildi. Arının bir oğulu´nun 400 TL maliyetinde olduğu öğrenildi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"