KAYSERİ PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY:

KAYSERİ PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY:

?KAYSERİ ŞEKER´İN VARLIĞI ORTA ANADOLU İÇİN ELZEMDİR"

?KAYSERİ ŞEKER, ALTIN BİLANÇO SEVİYESİNE GELDİ?
Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) ile Orta Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ORSİFED) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Bugün bu bölgede eğer Kayseri Şeker Fabrikası varlığını sürdüremeyecek olsa gerek Kayseri´nin gerekse Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinin ilçe ve köylerinde insanlar yaşama konusunda zorluk çeker ve oraları terk etmek zorunda kalır." dedi.
KAYSİAD ve ORSİFED tarafından düzenlenen aylık olağan toplantıda katılımcılar fikir alışverişinde bulundu. KAYSİAD Başkanı İbrahim Yılmaz, açıklamasında, 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde birlik ve beraberliğin önemine değindi ve ?Bugün burada KAYSİAD´ın hepinizin bildiği gibi toplantısı var ve biz bunu ayda bir tekrarlıyoruz. Burada bizim üyelerimizden bir bölümümüz var. Burada farklı arkadaşlarımız var. Bugün toplantının amacına ulaşması için buradaki işadamlarının Türkiye´nin 2023 hedeflerine giderken ortaya koyduğumuz hedeflere daha kolay ulaşmanın yolları. Hepinizin bildiği gibi 2023 hedefleri gerçekten büyük hedefler. Şu anki birlik beraberliğimizi koruduğumuz, birbirimize sarıldığımız müddetçe bu hedeflere Türkiye olarak ulaşmamızda çok büyük engel olacağını düşünmüyorum? diye konuştu.
"KAYSERİ ŞEKER ÇEVRE İLLER İÇİN DE ÖNEMLİ"
Toplantıda konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, Kayseri Şeker Fabrikası´nın varlığının Orta Anadolu için önemine vurgu yaptı. 31 yıldan bu yana Şeker Fabrikası´nın bölgeye önemli katkılarda bulunduğunun altını çizen Başkan Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: m
?Binlerce insanın çocukları bu kurum sayesinde okumuş belki de iş sahibi olmuş. 10 binlerce çiftçi burada geçimini sağlamış. Bu sadece Kayseri´yi de kapsamıyor; Sivas´ı, Yozgat´ı bir ölçüde Nevşehir´i kapsıyor. Bu kadar insanın kendi köyünden ekmeğini kazanıyor olmasına çok önemli katkı sağlamış Kayseri Şeker Fabrikası. Bugün bu bölgede eğer Kayseri Şeker Fabrikası varlığını sürdüremeyecek olsa gerek Kayseri´nin gerekse söylediğim illerin ilçe ve köylerinde insanlar yaşama konusunda zorluk çeker ve oraları terk etmek zorunda kalırlar. Türkiye´nin takdir ederseniz en önemli sorunlarından bir tanesi köyden kente göç olduğunu söyleyebiliriz. Köylerimiz giderek terk ediliyor, bu durumun daha vahim noktaya gelmemesi açısından Kayseri Şeker Fabrikası gibi kuruluşların çok önemli bir görevinin olduğunu ifade etmek isterim."
?KAYSERİ ŞEKER ALTIN BİLANÇO SEVİYESİNE GELDİ?
Kayseri Şeker Fabrikası´nın borçlarından önemli bir ölçüde kurtulduğunu ve artık ipotek karşılığı değil imza karşılığında kredi kullanabildiğini aktaran Akay, ?Kayseri Şeker Fabrikası Türkiye şeker sektöründe de çok önemli bir yere sahip. Türkiye´de üretilen toplam şekerin yüzde 14´ünü Kayseri Şeker Fabrikası üretiyor. Bizim 5 yıllık faaliyetlerimiz sonucunda Kayseri Şeker Fabrikası Türkiye´de gerçekten çok itibarlı bir noktaya geldi. Bizim devraldığımızda 650 milyon gibi bir borç vardı. Bu 650 milyon 1 yıllık cirosundan daha fazla bir rakamı ifade ediyordu. Önce biz bunları yapılandırma şekliyle işe başlamıştık, 5 sene sonra geldiğimiz nokta itibariyle Kayseri Şeker Fabrikası bu borç yükünden çok önemli bir ölçüde kurtuldu. Şuanda 100 milyon civarında bir borç var. Toplamda 1 milyar 300 milyon gibi ciroya ulaşmış bir şirket açısından ne kadar önemsiz bir rakam olduğunu siz de biliyorsunuzdur. Zaten finansçılar şunu söylüyor artık; ?Altın bilanço seviyesine geldi´ diyorlar. Biz kredi kullanmak için bütün tesislerimizi ipotek etmiştik. Şimdi o ipotekleri kaldırma noktasına geldik. artık Kayseri Şeker Fabrikası ipotekle değil, imza karşılığı kredi kullanabilir bir noktaya geldi" diyerek konuşmasını tamamladı.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları