ŞEKER HASTALARINA ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR

ŞEKER HASTALARINA ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR

Türk Diabet Cemiyeti Kayseri Şubesi, diabet hastalarına ücretsiz hizmet veriyor. Diabet hastası olan vatandaşlar, Türk Diabet Cemiyeti Kayseri Şubesi'nde şeker hastalığına yönelik eğitimler de alıyor.

Sosyal güvencesi olmayan hastaların ilaç hizmetlerini karşıladıklarını belirten Türk Diabet Cemiyeti Kayseri Şube Müdürü Ekrem Çimen, Şeker hastalarının ihtiyacı olan ilaç ve tedavilerini karşılamaktayız. Ayrıca üniversite öğrencisi şeker hastalarına da burs vermekteyiz.” dedi.
Cemiyette bulunan laboratuar, doktor odası ve toplantı salonuyla şeker hastası olan vatandaşlara hizmet verdiklerini dile getiren Çimen, Cemiyetimiz, çalışmalarını yaparken tamamen gönüllü personellerle, doktor kadromuzla hizmet vermekteyiz. Hastalarımız buraya geldiklerinde doktorlarımızla yüz yüze görüşebiliyor. Amacımız, toplumda şeker hastalığı ile yeteri kadar bilgi edinmesi sağlamak. Şeker hastalığı çağımızın en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Eğitim almış şeker hastası rahat yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Kayseri nüfusunun, yüzde 15'inin şeker hastası olduğuna dikkat çeken Çimen, Yaptığımız sağlık taraması ile Kayseri nüfusunun yüzde 15'lik kısmının şeker hastası olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın çoğu şeker hastalığını gizlemektedir. Diabet gizlenecek bir hastalık değil. Onunla yaşamayı öğrenerek, şeker hastalığını kontrol altına alabiliriz. Bu amaçla hastalara, diabet ile yaşamayı öğretmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi