ŞEKER HASTALIĞI GÖZÜ TETİKLİYOR

ŞEKER HASTALIĞI GÖZÜ TETİKLİYOR

Şeker hastalığı ülkemiz genelinde oldukça sık rastlanan bir rahatsızlık. Özellikle obezite ve aşırı kiloyla beraber kendini iyiden iyiye hissettiren rahatsızlığın hedefinde maalesef İç Anadolu halkı ilk sıralarda görülüyor. Malum İç Anadolu denilince hamu

Şeker hastalığı ülkemiz genelinde oldukça sık rastlanan bir rahatsızlık. Şeker Hastalığı, erken yaşlarda ortaya çıkabildiği gibi, ilerleyen yaşlarda da kendini gösterebiliyor. Özellikle obezite ve aşırı kiloyla beraber kendini iyiden iyiye hissettiren rahatsızlığın hedefinde maalesef İç Anadolu halkı ilk sıralarda görülüyor. Malum İç Anadolu denilince hamur işleri olmazsa olmazımız. Hal böyle olunca özellikle hanımlarda 45 yaş üzerinde vatandaşımız oldukça az şeker hastalığının en büyük nedeni de kilo, Bu hastalık beraberinde birçok rahatsızlığı da getiriyor. Bunlardan bir tanesi de şeker hastalığının göze etkileri. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Erciyes  Üniversitesi   Tıp Fakültesi Öğretim Görevlilerinden  Prof. Dr. Ayşe Öztürk Öner;” Kayseri yöresinde şeker hastalığı çok yaygın bunun en önemli sebebi de beslenme biçimi. Değerlendirmesinde bulundu. Öner konuyla ilgi şu bilgileri verdi.

 Daha çok karbonhidrat ağırlıklı hamur işleri tüketildiği için diğer illerden daha çok görüyoruz kayseri de şeker hastalığını. Şeker hastalığının en önemli yan etkilerinden biri de göz sorunu. Gözde çok ciddi retina tabasında görme tabakasında çok ciddi kanamaları neden olabiliyor şeker hastalığı bu nedenle şeker hastalığının mutlaka belli aralıklarla mutlaka göz hekimine görünmesi gerekiyor.” Diye konuştu.

 

Sözlerinin devamında rahatsızlığın belirtileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Öner;”  Görme tabakasındaki kanamalar ilk başta çok bulgu vermeyebilir hastanın görmeyle ilgili pek bir şikayeti olmayabilir bu kanamalar arttıkça ne yazık ki görme bozulmaya başlıyor. Bazen hastalar çok ileri evrelerde bize başvuruyorlar. O evreden sonra çok geriye döndürmek ya da görmeyi korumak çok mümkün olmuyor bu nedenle şeker hastalarının rutin belirli aralıklarla göz hekimine görünmeleri gerekiyor.”



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı