ŞEKERCİLERDEN VATANDAŞLARA BAYRAM FIRSATÇISI UYARISI

ŞEKERCİLERDEN VATANDAŞLARA BAYRAM FIRSATÇISI UYARISI

- Kayseri’de 30 yıldır bayram şekeri satan Hamdi Çarşıbaşı bayram hareketliliğinin başladığını belirterek, “Şeker alacak olan vatandaşlarımız, şekerin ambalajına dikkat etsin. Merdiven altı satıcılara itibar etmesin” uyarısında bulundu.

Hamdi Çarşıbaşı, “Kurban Bayramı’nın son haftasına girmiş bulunmaktayız. Kayseri esnafı olarak bayram hazırlıklarını yoğun tempolu bir şekilde yaptık ve vatandaşların hizmetine sunduk. Vatandaşlarımız son haftaya girilmesi dolayısıyla yavaş yavaş bayram hazırlıklarına başladı” dedi.
“Bayram yaklaştıkça vatandaşlar daha fazla gelmeye başladı ve alışverişler biraz daha hızlandı” diyen Çarşıbaşı, “Ancak henüz tam manasıyla yoğunluk olmasa da, özellikle son birkaç gün kala yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Halkımız Ramazan Bayramı’ndan yeni çıktığı için ellerinde geçen bayramdan kalan bazı şekerler var ve onlara takviye alıyorlar. Seyahate gidecek olanlar eşine, dostuna hediyelik olarak alıyor. Bu şekilde bizim de hazırlıklarımız devam ediyor” ifadesinde bulundu.
Şeker alan vatandaşlara uyarılarda bulunan Çarşıbaşı, “Vatandaşlar şeker alırken ilk önce aldığı firmanın dürüst, güvenilir ve geçmişi olmasına dikkat etmeli. Özellikle işi şeker olan şekercilerden, şeker ve lokum almalarını öneriyoruz. Biz 365 gün şekerci olduğumuz için, firma ya da şekerci olarak malullerimize dikkat ediyoruz. Şeker alırken özellikle ambalajına dikkat edilmeli. Ambalajın üzerindeki son kullanma tarihine bakılmalı. Kağıtlarının deforme olmaması ve renginin atmamış olması gerekiyor. Ayrıca çikolatayı açtıklarında renginin doğal olmasına dikkat etmeliler. Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bir diğer hususta merdiven altı satıcılar. Çünkü bunlar bayramlar yaklaştığında, 2-3 günlük şekerci olarak piyasaya çıkmaktadırlar. Bu yüzden o esnafı bir daha karşılarında muhatap olarak bulamayacaklar. Şekerlerin fiyatlarından ziyade kalitesine dikkat edilmeli. Ellerinde kalan malları piyasaya sürüp halka satıyorlar. Fiyatları 1-2 lira piyasa değerinin altında tutarak müşteri çekmeye çalışıyorlar. Ama buradaki olay sağlık konusunda tehlike arz ediyor. Sağlıksız ürünleri piyasaya sürmeye çalışıyorlar. Gerçi eskisi gibi değil artık. Belediye ve sağlık müdürlüğü bu konuya çok dikkat ediyor. Ancak yine de eskisi gibi kalmasa da, vatandaşlarımızın bu hususa dikkat etmelerini istiyoruz. Ramazan bayramı ile Kurban Bayramı arasındaki geçiş sürecinde bir fiyat farkı olmadı. Fiyatlar aşağı yukarı aynı ve aynı seviyede devam ediyor. Ortalama olarak 5 TL ile 30 TL arasında değişiyor” dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”