ŞEKER`DE SON TAHLİYE

ŞEKER`DE SON TAHLİYE

VEDAT ALİ ÖZIŞIK SERBEST

Şeker’de  son tahliye Vedat Ali Özışık  Kayseri Şeker Fabrikası`ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili 156 kişi hakkında açılan davada, tutuklu yargılanan son sanık olan fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık`ın tutuksuz olarak yargılanmasına karar verildi.... Böylece tutuklu sanık kalmazken  davanın karar duruşmasının  24 Ekim 2013’de yapılacağı öğrenildi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Vedat ALİ Özışık, bazı tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve müdahil avukatları katıldı.

Duruşmada celse arasında dosyaya giren belgeler tutanağa geçirilirken, bilirkişinin, ek rapor hazırlayarak dosyayı gönderdiği bildirildi.

Hakkında yakalama emri bulunan sanık Hasan Hüseyin Sipahi`nin yakalandığı, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesince ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, sanık Recep Tekyıldız`ın savunmasının alınması amacıyla Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesine yazılan talimatın gereğinin ise henüz yerine getirilmediği açıklandı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, Tekyıldız`ın savunmasının alınması için yazılan talimatın cevabının beklenilmesini ve tutuklulukta geçirdiği süre ile delil durumu dikkate alınarak, Vedat Ali Özışık`ın tahliyesini istedi.

Müdahil Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi avukatı Mehmet Eroğlu, bilirkişi heyeti raporunu kabul etmediklerini söyledi ve dosyadaki MASAK raporunun dikkate alınmasını istedi. Eroğlu, savcının Özışık`ın tahliyesi yönündeki isteminin de reddine karar verilmesini talep etti.

Vedat Ali Özışık`ın avukatı Battal Özgür de müvekkilinin uzun süredir tutuklu bulunduğuna dikkati çekerek, tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Özışık ise tahliyesini talep ederken, "32 aydır tutukluyum. Tedavi görüyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, "tutuklu kaldığı süre" dikkate alınarak, Özışık`ın tahliyesine karar verdi.

Recep Tekyıldız`ın savunmasının alınması için yazılan talimat cevabının beklenmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

Tahliye haberi Özışık`ın, adliye önünde bekleyen yakınlarınca sevinçle karşılanırken  156 sanıklı  davanın  karar duruşmasının  24 Ekin 2013 tarihinde gerçekleştirileceği   öğrenildi



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor