SEL TEHLİKESİ

SEL TEHLİKESİ

BELEDİYELERİ TEYAKKUZA GEÇİRDİ

Dün gece başlayan yağmur sonrasında yaşanan sel tehlikesi, belediyeleri teyakkuza geçirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, alınan önlemleri yerinde inceledi.
Kayseri´de dün gece yüksek kesimlerde etkili olan yağmur sonrasında taşkın kanallarında aşırı su yüklenmesi oldu. Olası bir sel afeti ihtimaline karşılık, polis ekipleri, Büyükşehir Belediyesi, Talas Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de alınan önlemleri yerinde incelemek üzere gece saat 00:30 sıralarında Talas ilçesi Komando Caddesi´ndeki taşkın kanalında alınan önlemleri incelemek için kendi kullandığı otomobil ile geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, burada Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın´dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, alınan önlemleri inceledikten sonra yaptığı açıklamasında, "Şu an itibari ile Erciyes´ten gelen yoğun yağıştan dolayı bu taşkın koruma kanalımızda su yükselmiş durumdadır. Ekiplerimizin tamamı Talas Belediyesi, Kocasinan, Melikgazi ve Büyükşehir Belediyesinin çalışanları iş başındadır. Kanalı açık tutmaya çalışıyoruz. Riskli bölgelerde nöbetçi ekiplerimiz çalışmaktadır. Yağış halen devam etmektedir, yağışının şiddeti umarım artmaz. Bu sıkıntıda afete dönüşmeden sakinleşmiş olur sabaha. Yaptığımız taşkın koruma kanallarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bundan sonra yapılacak olan kanallarını da beton kanal içerisinde yapacağız. Kanal üzeri kapatmalarımızıda artıracağız" dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”