SEMİNER VERİYORUZ

SEMİNER VERİYORUZ

“ARTIK DÜNYA İZCİLERİNE SEMİNER VERİYORUZ” Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ı ziyaretinde “Artık Türk izcilerinin 7 yıldaki değişim ve gelişim hakkında dünya izcilerine

Türkiye İzcilik Federasyonu'nun hafta sonu Kayseri'de gerçekleştireceği yönetim kurulu, arama, kurtarma ve insani yardım konusunda yapacağı toplantı için şehirde bulunan Başkan Hasan Dinçer Subaşı, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ı ziyaret etti.

Açılışı geçtiğimiz günlerde yapılan Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleşen ziyarette İzcilik İl Temsilcisi Erkan Bülent Şafak, Gençlik Spor İzcilik Kulüp Başkanı Muzaffer Eroğluk, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Spor Kulüp Başkanı Murat Aydemir, Dadaloğlu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Okan Avşarkocaoğlu ve Hacılar İzcilik Kulübü Başkanı Bekir Alagas ta hazır bulundu.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, izcilik teşkilatının dünyada 75 milyon üyesiyle en büyük gençlik hareketi olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmalarla artık dünyanın dikkatini çektiklerini söyledi. Subaşı, “7 yıl önce göreve geldiğimizden bu yana ortaya koyulan değişim herkesin dikkatini çekti. Dünya izcilerine hızlı ve kaliteli büyümemizi neye borçlu olduğumuz konusunda seminerler veriyoruz. Amacımız bizim izcilerimizi yurtdışındaki kamplara götürüp gelişmelerimizi anlatmak. Dünyadaki kamplara Balkanlardan, Kore'den, Kuzey Afrika gibi ülkelerden izciler geliyor. Bizim izcilerimiz de onlarla kaynaşmalı. Böylece kültürel değerlerimizi paylaşmış olacağız.” dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, çocuklar ve gençlere sahip çıkma noktasında yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Bu en büyük sorumluluk örneği. Gençlerimizi sokağın kötü alışkanlıklarından kurtaracak, sağlıklı bireyler olmasındaki projeler en büyük çalışmadır” dedi. “Yerel yönetimler olarak bizler birçok sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdik” diyen Başkan Yıldırım, “Şehrimizi hamdolsun en iyi şekilde temsil ettirmeye çalışıyoruz. Gençler ve çocuklarımıza ilgi noktasında 2 bilgi evimiz hizmet veriyorlar. 7 bine yakın çocuğumuz yararlanıyor. Son olarak e-eğitim sistemini başlatarak yaklaşık 3 bin 500 çocuğumuza tüm milli eğitim müfredatını internet ortamında ücretsiz hizmet veriyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Dinçer Subaşı, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a plaket verdi. Başkan Yıldırım'da Talas'ın tarihi ve turistik yerleriyle bitkilerinden oluşan kitaplar takdim etti. Başkan Yıldırım ziyaretin sonunda misafirlerini Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ni gezdirdi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor